מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבת שנה ו 10 חודשיםלי25/08/2013
בת שנה ו 10 חודשים תפריט להלן:
7-8 מתעוררת. שותה בקבוק תה + עוגיה/צ'יריוס בשקית
9 ארוחת בוקר : חביתה/ביצה קשה+עגבניה מלפפון(שבקושי טועמת)+לחם(בקושי נוגעת)+גבינה/קוטג'
12-12.30 ארוחת צהריים: קציצות/עוף+תוספת אורז/פסטה/פתיתים
13.30 בקבוק מטרנה 120 מ"ל
14.00 שנ"צ
16-16.30 מתעוררת. עוגיות/מעדן/כריך קטן עם סילאן/גבינה/חומוס/טחינה, לפעמים גם פרי
18.30-19.00 ארוחת ערב: חביתה/ביצה קשה+גבינה+ירקות+לחם/פנקייק עם סירופ מייפל(לא ממש אוכלת טוב),או טוסט עם גבינ"צ(לא ממש אוכלת טוב)/ בורקסים עם גבינה וסלט בצד. או לחם מטוגן בביצה עם גבינה וסלט בצד(גם לא ממש מתלהבת לאכול).
19.30 בקבוק מטרנה 180/240 עם 2 כפיות של דייסת שיבולת שועל.
היא לא אכלנית גדולה וירדה לאחרונה באחוזונים מ 50 ל 25.
בטיפת חלב אמרו להוסיף בשעה 17 כשחוזרת מהגן - מנה של עדשים/פירה עם שמנת...אבל אני מאמינה שזה יפגע בארוחת ערב שהיא לא אוכלת כ"כ טוב.
האם התפריט בסדר? היא לא אוכלת כמעט ירקות, למרות שכל ארוחה אני שמה לה.
האם הגיע הזמן להוריד את הבקבוק של הצהריים למרות שהיא מסיימת את כולו? כי לפעמים לא אוכלת צהריים כמו שצריך.
האם צריך לתת משהו נוסף במקום הבקבוק של הצהריים?
מתי מורידים גם את הבקבוק של הלילה ומה נותנים במקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שנה ו 10 חודשים - תגובה
תרצה שני27/08/2013לי שלום,
לא ראיתי ארוחת פרי, כמה הערות לגבי סדר היום,
בבוקר כשקמה עדיף לתת דיסה או יוגורט, או פרי או פרוסת לחם עם ממרח שאינו מתוק.
אין צורך בבקבוק לפני שנת הצהריים, ניתן לתת מים. וכאשר קמה לתת פרי, יוגורט ואם רעבה גם פרוסה עם ממרח.
ניתן לנסות להוריד את הבקבוק לפני השינה ולראות איך זה משפיע על השינה שלה האם מתעוררת מרעב, בגילה לרוב ילדים אוכלים מספיק בארוחת הערב ולא זקוקים להשלמה.
את כל השינויים האלה ממליצה לא לעשות כרגע אם רק עכשיו נכנסה למערכת חינוכית חדשה. כיוון ששינויים דורשים הסתגלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה לבת שנה ו 10 חודשים - תגובה
דפנה רון27/08/2013לי שלום,
מהסתכלות על התפריט נראה שהיא מקבלת אוכל מגוון ומזין בארוחות העיקריות. אני ממליצה שלא לתת לה עוגיות כארוחה ולהמעיט בקמחים לבנים ושתייה מומתקת (תה, פנקייקים ובורקס) למשהו שאינו בשיגרה. זאת מפני שהם מספקים אנרגייה עם פחות מרכיבים מזינים. אפשר להכין את הפנקייק עם קמח שיבולת שועל או קמח מלא ואז הוא הופך מזין יותר.
אם יוצא יום שבו היא מקבלת 3 פעמים דבר מתוק, זה יכול "לקלקל" את התאבון שלה לאוכל בכלל ולירקות ופירות בפרט.
אחרי שקמה בבוקר נסי לתת לה שייק מפרות טריים או סלט פרות או פרות חתוכים. ואם את אוהבת גם, אז שבי לאכול איתה את הפרות.
האם הוציאה את רוב השיניים?
אם עדיין מוציאה שיניים - אני ממליצה לתת לה בקבוק כמה שתרצה- .
אם כבר הוציאה את רוב השיניים, חשוב לבדוק מאיזה סיבה היא רוצה להמשיך עם בקבוק . אם זה צורך של הגוף, תמשיכי לתת לה. יחד אם זאת, יתכן שהיא לא עוברת באופן מלא לאוכל אם היא מרגישה דאגה על שלא אוכלת מספיק. אלו דברים שכדאי לברר במפגש עם תזונאית תינוקות/ילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)