מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת אכילת מוצקים עקב טראומהמישהי24/10/2013
היי,
בני בן שבעה חודשים. רק לפני חודש התחיל לאכול מוצקים.
הייתי איתו בבית עד לפני חודש ועד אז רק ינק וכעת הוא עם מטפלת ומקבל 2 ארוחות מוצקים.
עד עכשיו הלך די טוב עם המוצקים אולם לפני שבוע כאשר עבדתי מהבית, שמעתי אותו מתחיל לבכות כאשר המטפלת מאכילה אותו. בהתחלה לא ניגשתי אבל הבכי התעצם ונשמע שהוא מתנגד. כאשר היגעתי ראיתי שהוא מאוד נירתע ואינו רוצה לאכול. נגעתי באוכל והרגשתי שהטמפרטורה חמה מדי. היא הספיקה לתת לו כמה כפיות למרות מחאותיו. מאז אותה ארוחה הוא אינו מוכן לאכול כלל. כבר חלף שבוע ולא ניראה שיפור בנושא. עד עכשיו לא לחצנו, המשכנו להציע ארוחות בזמנים וויתרנו כאשר הוא הביע מחאה בתקוה שזה פשוט יסתדר. מה ניתן לעשות? עכשיו זה כבר מתחיל יותר להטריד והלחץ בנושא מתגבר, לא רוצים להיכנס למעגל שלילי בנושא.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אכילת מוצקים עקב טראומה - תגובה
דפנה רון25/10/2013מישהי שלום,
בטח שזה מטריד ומלחיץ, אבל תזכרי שבכל טראומה אפשר לטפל בסבלנות, על-ידי חוויות מתקנות, שיחליפו את החוויה הקשה. זה כמו למידה מחדש.
אם את מרגישה מאד לחוצה אני ממליצה לקבל עזרה מקלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק המתמחות באכילה של תינוקות, שיעזרו לו להחליף חוויה קשה בחוויה טובה.
בינתיים, כבר היום, אני ממליצה לשבת איתו לאכול ארוחות, מבלי ללחוץ עליו לאכול, אבל שהוא יוכל לראות שאת אוכלת ונהנית. אני מאמינה שבשלב מסוים הוא בעצמו ירצה לטעום, אם לא ילחצו עליו יותר מדי. אפשר לשים לו אוכל על היד- שירגיש שהוא לא חם מדי.
כדי שלא יהיה לחץ מזה שלא אוכל מספיק, לספק לו יותר חלב/פורמולה.
במקביל, לדבר עם המטפלת. אם היא האכילה אותו במצב של התנגדות, יכול להיות שגישת ההאכלה שלה היא ללא הקשבה לסימנים שלו, עוד לפני המקרה של האוכל החם. כדאי לברר את זה. חשוב שמי שמאכיל יענה לסימני רעב/שובע של התינוק כדי שיתפתחו יחסים טובים עם האוכל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
