מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מג'דרה לתינוק בן שנהמיקה06/11/2013
שלום,
התינוק שלי בן שנה.
1. מישהי אמרה לי שלא טוב לתת לתינוק מג'דרה, ולא ידעה להגיד למה. האומנם? בעיית חנק אין כי העדשים מתרככות. האם עדשים זה לא בריאות נטו? מקור לחלבון וברזל?
2. מה עדיף לתת לתינוק: אורז מלא או אורז לבן? אם לבן, מתי אפשר לעבור למלא, ולמה שירצה לעבור למלא אם יתרגל ללבן?
3. אני לא מוסיפה מלח למזון של התינוק, וסך הכול את הרוב הוא אוכל. אני מתלבטת האם להוסיף מעט מלח לדברים שהוא מסרב לאכול. האם כדאי?
האם מומלץ להשתמש במלח דל נתרן?
הילד בריא לחלוטין. אני לא מוסיפה מלח רק כי אני יודעת שכך זה בריא יותר ורוצה להרגיל אותו לבריאות מינקות.(בדיוק כפי שאני לא נותנת לו אוכל תעשייתי, ממתקים וכדומה).
תודה על תשובותיכם
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מג'דרה לתינוק בן שנה - תגובה
תרצה שני07/11/2013מיקה ניכר שהנושא התזונתי חשוב לך ואת מודעת ליתרונות התזונתיים של המזון.
1. מג'דרה מצויינת לילד, עדשים כתומים, ירוקים או שחורים מבושלים היטב מספקים חלבון, וברזל.
2. הבעייה עם אורז מלא היא כמות הסיבים ביחד עם הסיבים מהעדשים עלולה לגרור פעילות מעיים מוגברת אצל הילד. בשלב ראשון ניתן להכין מג'דרה עם בורגול, בהמשך אפשר לשלב חלק אורז לבן וחל אורז מלא. עם הגדילה אפשר לעבור לאורז מלא לבד.
3. מומלץ לא להשתמש במלח דל נתרן כלל, אם את רוצה ניתן להשתמש בכמות קטנה ככל האפשר של מלח במזון, אפשר לשלב עשבי תיבול מגוונים לשם שידרוג טעמים.
בהנאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)