מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לתינוקת בת חצי שנהפנינה04/03/2014
שלום,
יש לי תינוקת בת חצי שנה שהתחלתי לתת לה שתי ארוחות: בבוקר שני פירות מרוסקים, ובצהריים מרק ירקות עם עוף.
יש לי מס' שאלות:
1. כיצד לגוון את הארוחות שלהם בגיל זה?
2. האם להוסיף תוספת של תמ"ל עד שתתבססנה ארוחות המוצקים שלהם?
3. האם ניתן להוסיף לארוחת הפירות כף טחינה, שקדיה או אבוקדו על מנת להשביע אותה?
4. מתי לתת להם לשתות מים?
אודה על תשובתכם,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוקת בת חצי שנה - תגובה
תרצה שני04/03/2014פנינה שלום,
את יכולה להוסיף לפרות טחינה/אבוקדו/שקדיה.
עד שיגיעו לארוחת ילדים שתשביע אותה את יכולה להשלים עם תמ"ל.
לגוון את יכולה עם פרות שונים, למרק לשנות את הירקות למשל להוסיף סלק, ברוקולי וגם עדשים כתומות או פחמימות אחרות.
לגבי המים השלב הזה הוא בעיקר שלב התנסות והכרות את תני מדי פעם קצת מים כדי שהילד תכיר וכאשר יהיו ארוחות מוצקים מלאות תשתה בלי בעיות מים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות האוכל שיש לתת בגיל חצי שנה
פנינה09/03/2014מהי הכמות של האוכל שנותנים בגיל חצי שנה? האם לתת עד שהילד שבע או כמות מדודה? ומתי להגדיל את הכמות עד שמגיעים לארוחה ממש?
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות האוכל שיש לתת בגיל חצי שנה - תגובה
תרצה שני09/03/2014בשלב זה את מגישה את האוכל, התינוק מחליט כמה רוצה לאכול ואוכל בהתאם. יתכן ובהתחלה צריך להשלים עם הנקה/תמ"ל כי עדין אינו מיומן בגריפת האוכל מהכפית ובליעתו ואז הוא מתעייף. בהמשך ילמד לאכול ולא יצטרך השלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות משרד הבריאות לגבי תזונה
פנינה20/03/2014שלום,
רציתי לדעת מדוע הנחיות משרד הבריאות לגבי תזונת תינוקות משתנות כל שני וחמישי. עד לא מזמן ההנחיה היתה לתת מוצרי חלב וביצה לאחר 9 חודשים. כשהייתי בטיפת חלב אמרה לי האחות שאפשר לתת דברי חלב 5% וחלמון של ביצה, כמו כן ניתן לתת לחם. האם זה נכון? וכיצד עלי להאכיל את התינוקת שלי שהיא בת שישה וחצי חודשים אם ההנחיות אינן ברורות?
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות משרד הבריאות לגבי תזונה - תגובה
תרצה שני20/03/2014פנינה הנחיות משרד הבריאות משתנות עקב התעדכנות במחקרים שיוצאים ובודקים את הנושאים הקשורים לאכילה אצל ילדים. נמצא שלא יקרה לתינוק מאום אם הוא יטעם או אפילו יאכל ביצה כבר בגיל חצי שנה.
לגבי מוצרי חלב יש לי הסגות על ההמלצה לתת מגיל חצי שנה, מוצרי חלב מונעים ספיגת ברזל (מינרל חשוב להתפתחות הקוגנטיבית בגיל זה שתינוקות רבים סובלים ממחסור שלו). בנוסף מוצרי החלב אינם מאתגרים את חלל הפה ותינוקות מהר מאד מתחברים אליו ונמנעים ממזונות הדורשים לעיסה.
לכן אני מעדיפה להמליץ על התחלת מוצרי חלב מגיל 9 ח'. יחד עם זאת אם הכנת פשטידה לדוגמא ואת רוצה לתת לתינוק לטעום ממנה זה אפשרי גם לפני גיל 9 ח'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בגיל שבעה חודשים
פנינה31/03/2014כיצד ניתן לגוון תזונה של תינוקת בת שבעה חודשים.
היא אוכלת שתי ארוחות ביום. בבוקר פירות טחונים עם כפית טחינה, בצהריים מרק עוף/הודו עם ירקות טחונים.
האם ניתן להוסיף ארוחה שלישית, ומה לתת בה?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה של דגנים וקטניות
פנינה31/03/20141. אלו קטניות ודגנים ניתן לתת בגיל 7 חודשים?
2. כיצד לבשל אותם, האם בתוך המרק או בנפרד ורק לאחר מכן להוסיף למרק?
3. אלו ירקות ניתן להוסיף למרק בגיל זה?
4. כיצד אוכל לדעת אם התינוקת שלי אוכלת כמות מספקת של מוצקים? (אוכלת בסביבות 4 כפות).
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה של דגנים וקטניות - תגובה
ענת תבור02/04/2014שלום פנינה. עדיפות לקטניות מתאימות היא עדשים למיניהן. אפשרי לתת גם כמויות קטנות מכל שאר הקטניות ולשים לב שאינן גורמות לכאבי בטן/גאזים מרובים/בעיות ביציאות. תמיד תתחילי מכמות קטנה מסוג אחד ותעלי אותה לאט בהמשך.
לגבי דגנים, גם כאן מותר הכל בעיקרון, רק לא להגזים עם הכמות על מנת לא להכביד על מערכת העיכול, חשוב לשים לב אם חל שינוי ביציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)