שאלות לגבי תזונה בגיל שבעה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי תזונה בגיל שבעה חודשים
    יעל
    05/03/2014

שלום רב, הבת שלי בעוד שבוע תהיה בת שבעה חודשים. במהלך היום אוכלת : ארוחת פירות, ארוחת ירקות + עוף+ 2 בקבוקי תמ"ל 180 CC + בקבוק חלב אם 180 CC
    יש לי שתי שאלות:
    1. מאז שהתחלנו עם הפירות יש לה מעין עצירות, מעט מאד יציאות קטנות במספר רב של פעמים ביום. התחלתי להוסיף לה שזיפים מיובשים לפירות אבל אין שיפור. מה אפשר לעשות? האם להוריד את הבננה? מה ניתן להוסיף? קוואקר יוסיף?
    2. היא מתעוררת בבוקר רעבה מאד מאד אחרי שנת לילה, איך אפשר להעשיר את האוכל כדיי שישביע יותר? אלו תוספות אפשריות למרק- פסטה אפשרי? בורגול? איזה קטניות? האם כדאי להתחיל להוסיף ארוחת מוצקים נוספת בשעות אחר הצהריים במקום הבקבוק? ארוחת ערב? דייסה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלות לגבי תזונה בגיל שבעה חודשים - תגובה

דפנה רון
    05/03/2014

חגית שלום,

1) כשיש עצירות אחרי התחלת מוצקים, כדאי לבדוק קודם אם היא שותה יותר מים. אפשר גן לראות בחיתול אם השתן שלה כהה יותר. תחשבי שבמעבר למוצקים פוחתת כמות הנוזלים שהגיעה עד כה מהחלב/פורמולה
    כמו כן, תקפידי לתת רק בננה בשלה מאד. לא קשה, לא ירוקה. ובכלל עדיף פרות בשלים.
    באחת הארוחות את יכולה לתת עגבנייה קלופה ללא גרעינים - שריסקת בבלנדר עם 1/4-1/2 כפית שמן זית.
    2) האם את נותנת בקבוק על הבוקר או את ארוחת הפרות? אני ממליצה להתחיל עם בקבוק- שקודם תקבל את מה שהגוף צריך בקלות, אחר כך יכולה להוסיף אוכל.
    אחר הצהריים את יכולה להציע שוב פרי מרוסק או את העגבניות כפי שהצעתי.
    קטניות - מכל הסוגים- ממליצה להשרות את הקטניות הגדולות לפחות 24 שעות (עם החלפה של המים פעמים ביום).
    פסטה ובורגול ובכלל דגנים, קטניות ושאר אוכל אפשר לתת , אך באופן מרוסק לחלוטין. כמו שמרסקים מרק.
    בערב הייתי משאירה לה עדיים בקבוק- כדי להקל על העיכול לקראת הלילה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת

יעל
    05/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו