בן 8 חד' מסרב פתאום למוצקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 8 חד' מסרב פתאום למוצקים
    לירז
    08/04/2014

שלום לכן,
    בני בן 8 חודשים ושוקל כ- 8 ק"ג. עד לאחרונה, אכל יפה מוצקים - פירות (בשילובים שונים), דייסה ומרק. בימים האחרונים, הוא מביע התנגדות וסירוב. ברגע שמושיבים אותו בטרמפולינה (יעבור לכיסא אוכל בקרוב) מתחיל לבכות ומנסה לצאת ממנה. הוא מסיט את הראש כשאני מקרבת את הכפית לפיו. אני מתלבטת כיצד עליי לפעול; מצד אחד, לא רוצה שיווצר עניין סביב האוכל וההתנגדות שלו... ומצד שני, מוטרדת מכך שלא אוכל. גם במקרים בהם אני מציעה לו לאחר מכן בקבוק הוא לוגם מספר לגימות ועוצר. לעומת זאת, בארוחות בהן מקבל בקבוק הוא שותה, לרוב, את כולו (180 מ"ל).
    בלילה האחרון התנגד לאכול את הדייסה שהוצעה לו כארוחת ערב והלך לישון בלי לאכול. הוא התעורר ב-4:00 ורצה לאכול (למרות שלא אוכל בלילה כבר מספר חודשים).
    אציין כי במהלך היום הוא חיוני ופעיל והבעיה היא רק בזמני ארוחות מוצקים.
    אשמח לעצה, סיוע או הכוונה... תודה רבה מראש וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 8 חד' מסרב פתאום למוצקים - תגובה

תרצה שני
    08/04/2014

בגיל הזה יכולות סיבות שונות לחוסר רצון לאכול. שינים, אוזניים או כל מחלה אחרת.
    עד שיגיע כסא האוכל, ניתן להושיב אותו עליך כאשר הגב שלו נשען על הבן שלך, להתקרב לשולחן האוכל ושם על מגש להניח מזונות שיכול להושיט את ידו ולנסות להאכיל את עצמו. במקביל את יכולה לנסות לתת לו אוכל עם כפית.
    העיקר כמו שציינת זה לא לפתח מלחמות על נושא האכילה. ולהיות קשובה לצרכים של הילד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרצה, תודה רבה על תגובתך המהירה

לירז
    08/04/2014

והתייחסותך המפורטת.
    מחר אלך איתו לרופא. בינתיים איישם את המלצתך - לאפשר לו להתעסק עם האוכל ובמקביל להאכילו.
    אתמול, במשך כל היום אכל 2.5 בקבוקים (180 מ"ל כל בקבוק) ומרק. היום כשהתעורר, החיתול היה כמעט יבש (לאחר שעברו 10 שעות).
    האם יש מקום לדאגה?
    לתחושתי, לא מדובר בבעיה פיזית (אם כי אוודא זאת, כמובן, עם הרופא), אלא רגשית - אולי קישר חוויה שלילית עם אוכל מוצק או לחילופין, הוא מרגיש אותי ואת הלחץ שלי מכך שלא אוכל וזה פתאום הפך ל-issue.
    מה דעתך?
    שוב תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרצה, תודה רבה על תגובתך המהירה - תגובה

תרצה שני
    08/04/2014

תינוקות מרגישים את ההורים שלהם, יתכן וחש את הלחץ שלך. לכן חשוב להרגיע.
    במקביל עקבי אחר החיתול שלו, גם אם עושה הפסקה עם אוכל מוצק, אפש לתת 3-4 בקבוקי תמ"ל ליום בעיקר כדי שיקבל מספיק נוזלים ולא יתיבש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון מהיום...

לירז
    08/04/2014

היי תרצה,
    היום הושבתי אותו בכסא אוכל ונתתי לו להתעסק עם האוכל (או עם בייבי ביס) תוך שאני מאכילה אותו. הצלחתי לתת לו מספר כפיות עד ששם לב (או אולי עד שפתאום זה לא מצא חן בעיניו יותר) ואז החל להתעצבן ולבכות. כדי לא להיכנס למצב של "מאבק" ולא לעשות מזה עניין, לא התעקשתי ונתתי לו בקבוק. את הבקבוק שתה יפה.
    בסה"כ אכל היום 3 בקבוקים (בערך - 500 מ"ל), מעט מאוד פירות ומעט מרק. הוא באחוזון 10 וחוששת שלא עולה כמו שצריך במשקל.
    איך אני יוצאת מה"לופ" הזה שנכנסנו אליו, בהנחה שאין בעיה פיזית? אני מעט (הרבה) מודאגת...
    שוב, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו