עוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • עוף
    איתן
    12/05/2014

    שלום רב,

    יש לנו תאומים בני חצי שנה. אנו מעוניינים לרשומם בגן מסוים אולם החשש היחיד שלנו הוא כי מטעמי דת/כשרות, הם לא מאכילים בעוף ו/או בשר טחון אלא רק ירקות ופירות. בשנה הבאה הם יהיו עשרה חודשים בעת כניסתם לגן.
    מנהלת הגן אמרה לנו שתזונאית אמרה להם שמספיק להאכילם פעמיים-שלוש עם עוף בשבוע וזה די והותר מבחינה תזונאית. אפילו מעבר לכך, זה לא בריא במיוחד.
    חשוב לנו כי הם יהיו מוזנים במשך השבוע בעוף ולא רק פירות וירקות.
    אם כך, יצא לנו להאכילם שישי שבת בלבד.

    האם זה נכון שפעמיים בשבוע זה מספיק ואין צורך, אפילו לא כדאי, לאכילם מעבר לפעמיים בשבוע בעוף?

    כמו כן, מה מומלץ יותר, בשר טחון(שאני טוחנת אותו) או עוף הודו? האם אפשר לשלבם ביחד?

    השאלה הראשונה הכי חשובה לי, אבל אשמח שתעני על כולן.

    תודה רבה

    איתן

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוף

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עוף - תגובה

    ענת תבור
    15/05/2014

    שלום לך. מחקרים מוכיחים כי ילדים יכולים לגדול יפה וללא כל פגיעה ומחסורים תזונתיים גם בתזונה צמחונית בלבד. אבל חשוב ביותר לספק להם תחליפים נאותים במקום הבשרים למיניהם. תחליפים אלה אמורים לספק להם את אותם מרכיבים שנמצאים בבשר כגון חלבון איכותי ומינרלים כמו ברזל ואבץ. אני ממליצה לוודא עם הגננת ועם התזונאית שמלווה את הגן שאכן הילדים מקבלים את התחליפים הראויים (כגון מגוון קטניות, ביצים, מוצרי חלב, דגים, טחינה וכו׳) ולא רק פירות וירקות שבוודאי לא מספיקים.
    בנוסף לכך, ניתן לתת לילדים פעמיים נוספות בשבוע ארוחה בשרית בשעות הערב ובכך לספק להם השלמה. מבחינה תזונתית בשר הודו אדום עדיף על עוף מבחינת הרכב המינרלים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו