אבקת אפיה + שינוי הרגלי תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבקת אפיה + שינוי הרגלי תזונה
    הלנה
    11/06/2014

שלום,
    כמה שאלות לי לפורום:

1. התחלתי להכין לביתי בת ה-10 חודשים לביבות, מאפינס מלוחים ופנקייקים כאוכל אצבעות, אבל ראיתי שבחלק מהמתכונים משתמשים באבקת אפיה. אני לא ממש יודעת איך מתייחסים לאבקת אפיה בתזונת תינוקות ואם יש תחליף לאבקת האפיה במידה ולא מומלץ להשתמש.

2. עד היום ביתי אכלה הכל - ירקות, אבוקדו ובכלל כל מה שהייתי מכינה לה ויש לציין שאני דואגת לתזונה מאוזנת ונכונה. לאחרונה היא התחילה לגלות העדפה ברורה לפירות (ובכלל לכל מה שמתקתק) ולחם ולא מוכנה לאכול ביצים, חביתה, אבוקדו, עגבניה, ירקות מאודים וכו'. יש לציין שבארוחת הצהריים מכינים לה ירקות מאודים, מנת בשר עם פסטה/קוסקוס מלא/בורגול/עדשים וכו, ואת הארוחה הזו היא דווקא אוכלת יחסית יותר טוב. אני לא יודעת כיצד אני צריכה להתמודד עם זה וכן לגרום לה לאכול מגוון. כמובן שלא ארצה לתת לה רק דברים מתוקים ומתקתקים, אבל מצד שני, את השאר היא לא אוהבת לאכול, סוגרת את הפה ולא מוכנה.

אשמח לתשובה,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבקת אפיה + שינוי הרגלי תזונה - תגובה

דפנה רון
    15/06/2014

הלנה שלום,

1) לגבי א.אפייה, זה מאד תלוי עד כמה את רוצה להקפיד על התזונה. וגם באיזה כמויות היא אוכלת דברים שיש בהם אבקת אפייה.
    אני לא מכירה מחקרים שמדברים על השלכות של א.אפייה.
    אם נראה לך שלא מדובר בכמויות גדולות, אז לא נראה לי בעיה לתת.
    אני חושבת שפנקייק יוצא טוב גם ללא אבקת אפייה.

2) יש ילדים שנמשכים יותר למתוק, זה לא תמיד בא על חשבון אוכל. אחד הדברים שמאפיינים אכילה של תינוקות/ילדים, היא שיכולים להיות שינויים לתקופות. כדי שלא תהיה התקבעות על אוכל מסוים (כולל מתוק) חשוב להקפיד לאכול ארוחות משותפות, להמשיך להכין אוכל מגוון שאת/ם תאכלי/ו ולא לנסות להשפיע עליה כך או אחרת. לתת לה לבחור מתוך האוכל המוגש, ולהרגיש עם זה בסדר.
    לשים לב לא לתת כמות מתוקים כבקשתה - כדי לא לפגוע בתזונה.
    אם העניין נשאר בעייתי מבחינתך, כדאי להמשיך בירור

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו