מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי בנותבלה22/06/2014
בני בן 5 חודשים
ניזון ממטרנה אקסטרה קייר ללא לקטוז
היה אוכל טוב ועולה טוב במשקל
כמו שרשום על הקופסא(של המטרנה)
עלינו למינון של 180 סיסי אך לא מוכן בשום אופן לסיים עד הסוף
אוכל 100/120
לפעמים פחות לפעמים יותר ואחרי 30 דקות מבקש את השאר
אוכל בהמשכים
מה עליי לעשות? כי אם לא יביאי לו לסיים יתחיל לצרוח ורק מי זה נרגע
ועוד שאלה האם אפשר לתת עוף לילד בן חמישה חודשים?
אם ירקות כמובן מרוסקות בבלנדר?
תודה על תשובתכם מראש. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי בנות - תגובה
דפנה רון26/06/2014ב שלום,
קשה לי ליעץ לך מבלי להבין למה הוא אוכל עם הפסקה של 30 דקות יש הרבה דברים שאפשר לברר כדי להבין, כמו: האם יכול להיות שנשאר אויר בטן ואז רק כשיוצא, מתפנה לו מקום?, הם יש לו עלייה של אוכל, נטייה לפליטות או הקאות? עצבנות בזמן ארוחות?
איך נעשית ההאכלה שלו? וממתי הוא אוכל באופן כזה?
איך מדדי הגדילה שלו לפי העקומות?
מה הסימנים שלך שהוא רעב? מה הסימנים שלך שהוא שבע?
איך נראה סדר היום שלו מבחינת ארוחות?
לגבי עוף,
אפשר מרוסק במרק, ולתת כמובן רק בכמות שהוא רוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
בלה27/06/2014אין פליטות או הקאות....
לפעמים מתעצבן כשאוכל
אני לא יודעת אם הוא שבע או לא הוא פשוט מוציא אם הלשון את הבקבוק
ומיזה אני מבינה שהוא שבע ניראה לי...
נולד 2960 וכרגע 7300 עלה עד עכשיו טוב במשקל
גובה 63 סמ היקף ראש 41 קצת נמוך לגילו
אוכל אחרי 3 שעות בין לבין משחקים קצת שוכבים על הבטן
אוכל מטרנה ללא לקטוז בעבר היה לו דם בצואה שיצאה תקינה
אולי יש קשר? וצריך להלחיף לו תמ"ל ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך - תגובה
דפנה רון28/06/2014אני רואה שהוא עלה בעקומה וחצי בעקומות המשקל מאז שנולד,ושכרגע עקומת המשקל גדולה מזו של הגובה.
כדי להבין מדוע אוכל בצורה שתארת עם הפסקה ואז אכילה אחרי 30 דקות, מדוע מתעצבן לפעמים, כדי שדיאטנית תינוקות/ילדים תראה האכלה שלו ותוכל לכוון אותך.
זה נשמע לי משהו שלא כדאי לדחות כדי להבין אם מדובר במשהו שקשור למערכת העיכול או בצורת האכלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
בלה27/06/2014אני כבר ממש ממש מיואשת
קבעתי לו תור לרופאת ילדים שלו...
אולי היא תייעץ לי להחליף תמ"ל....אולי באמת מציק לו משהו בבטן
אחרי גראפס ממשיך לאכול...
לא יודעת כבר!
לגבי עוף הוא ממש אוהב טעימות שאני נותנת לו ירקות/פירות מרוסקים
אבל אמרו לי רק 2/3 כפיות ביום
אפשר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו - תגובה
דפנה רון28/06/2014הוא מבקש עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בלה29/06/2014הוא פותח פה כשאני מביאה לו כפית...וכן הוא ממש אוהב
היינו אצל הרופא היא אמרה שהכל בסדר
אבל הוא מפספס ארוחה אחת בלילה וביקשה שנוסיף קורנפלור
לארוחות ולהוסיף ארוחה אחת של ירקות עד 120/150 גרם
היא לא רואה משהו אחר...וביקשה להעריך שעות במקום 3 שעות בין הארוחות
ל4 שעות.
ננסה מקווה שיסתדר ...אם לא ניגש לתוזנאית שתבדוק ותראה איך אוכל
הוא מידי פעם עצבני ...הרופא אומרת שבגלל החניכיים הם התנפחו לו
מה את חושבת על להוסיך ארוחה בגיל כזה? (5 חודשים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
דפנה רון29/06/2014מהיכרות שלי עם המציאות, לא כל תינוק נענה להוספת ארוחה בגיל הזה , זה תלוי בקצב שלו. חשוב שתהיי ערה לסימנים שלו, ואם את לא בטוחה בעצמך תבקשי שילוו אותך חברות שהן אמהות מנוסות או אשת-מקצוע.
לא שאלת, ובכל זאת אני מתייחסת לגבי הקורנפלור מאחר ודעתי שונה מזו של הרופאה:
בגיל כל כך קטן להרכב החלב יש משמעות גדולה לכן יש פורמולות המותאמות לשלבים השונים. בעצם הוספת קורנפלור משנה את ההרכב הזה לטובת הפחמימות, ולכן יוצרת מצב של פורמולה פחות מזינה.
לקורנפלור לפעמים יש יתרון במקרה של תינוקות שהוא משפיע על כך שישנו יותר זמן בלילה, או במקרה של ריפלוקס,
לאיזו מטרה הומלץ לך על הוספת קורנפלור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בלה30/06/2014ארוחה אחת אם קנפולור כי הוא מפסיד ארוחה אחת.
לפני שינה
הוא מאוד אוהב לאכול ירקות כשאני מקרבת את הכפית לפה הוא פותח בשמחה
וממש רואים שהוא לועס
זה לא פעם ראשונה שהוא אוכל ירקות הוא מי גיל 4 חודשים התחיל טעימות
והוא מאוד אוהב היינו מביאים לו 2 כפיות ביום.
אחרי הארוחה יש לו מצב רוח טוב ללא כאבי בטן וכ"ו...
נראה שזה מסתדר....משכתי אותו 4 שעות ואכל 180 סיסי
שאלה אם אני לא מזיקה לו אם הכמות של הירקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
בלה30/06/2014והוא מגיל 4 חודשים ללא קנפולור ישן לילה שלם
מ 21.00 עד 7:00 ....לגבי שינה אין שום שום בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
דפנה רון01/07/2014ב שלום,
ירקות לא מזיקים, רק תעשי רישום של כמות וסוג הירקות כל יום, כדי לראות שזה בכמות שאינה באה על חשבון הרכב מזון שזקוק לו לגדילה והתפתחות.
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)