מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכת מוצרי חלב לתינוק בן שנהפנינה14/08/2014
שלום,
רציתי לדעת מהי הכמות של מוצרי החלב שיש לתת בגיל שנה?.
האם ניתן לתבל את האוכל בתבלינים?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת מוצרי חלב לתינוק בן שנה - תגובה
ענת תבור14/08/2014שלום פנינה, אין כמות ספציפית של מוצרי חלב שמומלצת באופן גורף, תלוי מה עוד מקבל התינוק וגם תלוי את מי את שואלת... לעניות דעתי מנה אחת עד שלוש ליום הן כמויות סבירות ולא חייבים לתת בכל יום את אותם מוצרי החלב או אותה הכמות בדיוק.
לגבי תבלינים בהחלט אפשר לתבל בכל סוגי התבלינים הנקיים (כלומר לא כל מיני תערובות שמכילות חומרים מעבר לתבלין הנקי. כמובן שיש לתבל בעדינות ולא להשתמש כמובן בשום תבלין חריף, מכיוון שחוש הטעם של התינוקות רגיש מאוד וגם כמויות קטנות של תבלינים יספיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת מוצרי חלב
פנינה15/08/2014שלום ענת,
אני אפרט לך את מגוון מאכלי החלב/מאכלים שמכילים סידן שאני נותנת לתינוקת שלי
בבוקר אני מכינה לתינוקת שלי כפית טחינה משומשום מלא עם פירות (בטחינה יש סידן).
בשעה 15:30 אני נותנת ארוחת ביניים - ביום אחד יוגורט ביו 3% 150 מ"ל ביו עם כפית טחינה ולסירוגין ביום אחר נותנת מעדן גמדים ומוסיפה מס' כפיות של גבינה לבנה 9%. בערב אני נותנת קוטג'/גבינה צהובה כתוספת לארוחת ערב. האם זה מספיק? כיצד לשלב את החלב בארוחות במהלך היום? כמה אחוזי שומן יש לתת מוצרי חלב?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת מוצרי חלב - תגובה
ענת תבור16/08/2014זאת נראית לי כמות מספקת וגיוון טוב. מבחינת אחוזי שומן זה גם מתאים. ההמלצה היא לא לתת מוצרי חלב שמנים כשיש חלופה טובה לאחוזי שומן בינוניים, כלומר לא לתת גבינה 9% או גבינת שמנת כאשר אפשר לתת גבינה 5% ולא לתת שמנת חמוצה כשאפשר לתת יוגורט או לבן. מצד שני אין צורך לקנות גבינה צהובה מופחתת שומן במיוחד אלא אפשרי לתת גבינה צהובה רגילה. אבל אם גם ככה משתמשים בבית בגבינה צהובה מופחתת שומן אין חשש מלתת אותה גם לילדים. ואגב, אין שום קשר בין אחוזי השומן במוצרי החלב לבין ספיגת הסידן, על אף המיתוס הקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)