תינוקת בת 7 חודשים טעמה זית מתובל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 7 חודשים טעמה זית מתובל
    אולה
    22/08/2014

שלום רב,

בתי בת 7 חודשים, אנחנו בשלב הטעימות. היא עדיין יונקת בעיקר, אני נותנת לה גם לטעום מחיות של מטרנה למיניהם כמו תפוח עץ או בננה וכולי. נתתי לה לטעום קצת תפוח עץ חי, ובישלתי לה בטטה עם גזר וקצת ירקות וכולי. בקיצור היא בעיקר בעיקר יונקת, ואני מקפידה לתת לה דברים בהדרגה שיהיו הכי בריאים ועדינים למערכת העיכול המתפתחת ככול האפשר.
    עם זאת אני נורא מודאגת..כי אבא שלי כששמר על הקטנה, בתום לב כנראה, נתן לה ללקק זית שחור ענק מלא בתיבול שומני ואלוהים יודע איזה תבלינים יש שם, ושמן ושום ופלפל ומלח, לא יודעת בדיוק, אבל כשראיתי השתגעתי מבהלה ודאגה.. היצור העדין שלי שניזון מחלב אם באופן מלא עדיין. האם זה יכול להיות מסוכן? מה יכולות להיות ההשלכות? האם יכולות להיות חלילה השלכות בריאותיות?? אם זה שום דבר אנא הרגיעו אותי.. זו ילדה ראשונה, אני גם ככה דואגת מהכל..

מודה מראש
    אולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים טעמה זית מתובל - תגובה

דפנה רון
    23/08/2014

שלום אולה,

אין ממה לחשוש אם הוא נתן לה את הזית מעוך.
    היא מקבלת טעמים חזקים מהחלב שלך וזו הזדמנות לחשוף למגוון טעמים באופן ישיר.
    הדברים היחידים שיש להמנע מהם זה משהו שיכול לצור גרוי חזק כמו חומץ, שום חי, בצל חי, פלפל חריף, פלפל שחור, זנגביל חי וכדומה

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת..

אולה
    24/08/2014

כמובן הזית היה מעוך, תודה רבה על התגובה..
    שאלה נוספת, אני מתכננת לצאת ללימודים פעמיים בשבוע, למשך כשש שעות, כשהקטנה תהיה בת עשרה חודשים, האם תוכל כבר לאכול ארוחה במקום הנקה שתשביע אותה? או אולי שתי ארוחות? מה הן אמורות לכלול בגיל הזה..?
    וגם היכן אוכל לקבל תפריטים מומלצים לפי ההתפתחות?

תודה רבה על המענה,
    אולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה נוספת.. - תגובה

דפנה רון
    24/08/2014

לגבי גיל 10 חודשים, בהחלט יתכן שתוכל לאכול ארוחה משביעה.
    יחד עם זאת, חשוב שלא לבנות על זה, כי יכול להיות שהיא עדיין לא תהיה בשלה לאכול מזון מוצק שישביע אותה במשך 6 שעות, וגם יכול להיות שיהיו תקופות שבהם תרצה פחות מוצקים ויותר הנקה (יציאת שיניים, מחלה).

את יכולה להתחיל להציע לה בקבוק עם חלב שאוב, ואם עד גיל 10 חודשים היא לא תרצה לקחת בקבוק, יתכן שכבר תוכל להתחיל לשתות מכוס תינוקות. את תראי אם היא בשלב לזה- אם היא בולעת טוב ויודעת איך לשאוב את הנוזלים מבלי לשאוף אותם לקנה.

לקבלת תפריטים, ומה צריכות לכלול ארוחותבגיל זה, את יכולה לשלוח לי את כתובת המייל שלך ואשלח לך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אשלח לך מייל

אולה
    25/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו