אוכל יותר מדי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוכל יותר מדי?
    אמאלה
    07/09/2014

שלום רב,

בני כמעט בן חמש (אני יודעת שזה פורום תזונת תינוקות אבל שהיה תינוק עזרתם לי מאוד בפורום זה).
    כשהיה תינוק בקושי אכל והתמודדנו רבות עם נושא האוכל.
    נראה לי שעברנו מקיצוניות אחת לשניה (אבל אולי אני טועה).
    במשקל הוא סביר הבהחלט ~20 קילו ונראה טוב.
    אוכל:

בוקר בבית- דייסת קוואקר עם אגוזים למינהם, צימוקים, חמוציות וחצי בננה ... + אגס או תפוח לדרך.

בוקר בגן - פירות יבשים (תמרים, משמשים, תאנים לפעמים עוד אגוזים) ו-2-3 פירות בנוסף (היום למשל לקח מלון, רימון ובננה).

לפני הצהריים - פיתה מקמח מלא עם חומוס או חטיף אנרגיה (מהבריאים לא אלה של תלמה וכאלה).

צהריים - היום למשל אכל 2 פוקע עוף גדולים, אורז מלא הרבה וירקות מאודים (בטטה, גזר, סלק, קישוא, שעועית, דלעת ...). צלחת שאפילו אני לא מסוגלת לאכול.

אחר הצהריים - יוגורט עם סילאן או עוגיה בריאותית או פרי.

ערב - ביצה, גבינות עיזים, עגבניה, מלפפון, פלפל, אבוקדו, גזר, 2 פרוסות לחם, טחינה.

האם יותר מדי?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוכל יותר מדי?

הוספת תגובה

• אוכל יותר מדי? - תגובה

תרצה שני
    08/09/2014

אמאלה שלום,
    נראה שהילד אוכל בריא וזה מצויין. לגבי הכמויות, לא נוהגים להגביל ילדים בכמות, מנסים לחבר אותם להרגשות האם הם רעבים.
    ממליצה לוודא ששותה מספיק מים, ובמקביל לדאוג לכך שיהיה פעיל גופנית יומיומית בצורה בונה כמו משחקי כדור, רכיבה על אופנים וכדומה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אוכל יותר מדי?

אמאלה
    09/09/2014

תודה רבה על תגובתך.
    הוא שותה המון ועושה הרבה פעילות גופנית.
    אני מרגישה שהוא תמיד מרגיש חובה לסיים את כל הצלחת וכל מה שיש בסיר, את כל מה שאני שמה לו בתיק ... ולא כל כך קשוב לתחושות רעב ושובע. זה בדיוק מה שמטריד אותי. אני מנסה לשאול אותו האם הוא שבע האם הוא רעב, מדגישה שהוא לא חייב לסיים את הצלחת. בימים האחרונים פשוט התחלתי לשים לו פחות. לא בטוחה שאין קשר להתמודדות שהיתה לנו בעבר עם נושא האוכל שהיה בזמנו מאוד טעון.

שוב תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אוכל יותר מדי? - תגובה

תרצה שני
    09/09/2014

יתכן וישנו קשר לנושא האוכל בעבר, במקרה כזה ממליצה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים שתוכל להדריך אותכם בצורה אישית.
    את יכולה לנסות להגיע לדיאטנת ילדים בקופה שלך, אני עושה זאת דך הסקייפ, אם את רוצה פרטים את מוזמנת לצור קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו