לקיחת בקבוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת בקבוק
    עדי
    25/09/2014

אשמח לעזרה.... ביתי בת שנה וחודשיים שוקלת 7 וחצי קילו. יצאה מהאחוזונים. מאז ומתמיד סרבה לבקבוק. ניזונה בעיקר מהנקה. כנראה שכמויות החלב מעטות. אוכלת מזון שיכולה להחזיק. מסרבת לפתוח פה שיאכילו אותה. שותה מעט מים. מאוד הייתי רוצה לדעת שלפחות לוקחת בקבוק ביום. בלילה מתעוררת מספר פעמים לינוק. מסרבת גם לבקבוק שאוב. אגב כששאלתי יוצא כ 50 מיל בלבד. רוצה לעזור לה לעלות במשקל. אני מאוד מודאגת מחוסר התזונה שלה. לאחרונה עשתה בדיקות דם שיצאו תקינות. נכנסה למסגרת וחלתה לאחר שבוע. לדעתי ירדה במשקל . חוששת להחזירה למסגרת שלא תאבד עוד במשקל כתוצאה מהידבקות במחלות. מגלה עניין באוכל אך אוכלת מעט. לא מתוך רעב אלא יותר כמשחק וסקרנות. מה עושים? קבענו תור לדיאטניות. אך מתלבטת כיצד נכון לנהוג.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת בקבוק

הוספת תגובה

• אמקד את השאלות

עדי
    25/09/2014

האם יהיה אחראי מצידי להחזירה למסגרת?
    כיצד ניתן לגרום לה לקחת בקבוק כלשהו ? שתשב ותשתה ברצף ואז אוכל להכניס כל מיני דברים בו. מסרבת לתמל לשוקו ולפיד אינשור. ניסיתי להמתיק עם סוכר ענבים גם לא הלך. שמה שנייה בפה ומוציאה.
    כיצד ניתן להגביר אצלה את התיאבון?
    האם נכון להמשיך בהנקה מתוך ידיעה שיוצא מעט מאוד? ( עדיף מעט מאשר בכלל בשל משקלה הנמוך, או עדיף להפסיק את ההנקה ולצפות לאכילה טובה יותר)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמקד את השאלות - תגובה

דפנה רון
    30/09/2014

תשובות כלליות:

1) זה ששאבת 50 מ"ל, לא אומר שזה מה שהיא יונקת, בשאיבה לפעמים יוצא פחות מאשר ביניקה.
    2) לגבי הפסקת הנקה- הפסקת הנקה לא בהכרח מסייעת לעלייה במשקל. ישנם תינוקות עם משקל נמוך ואכילה מועטה גם כשהם לוקחים בקבוק.
    3) הדרך להגביר תאבון (בהנחה שאין בעיה בריאותית או חסרים תזונתיים):
    לשבת לאכול יחד איתה ולהיות מרוכזת באכילה ובהנאה מהאכילה (שלך עצמך)
    להכין דברים שאת אוהבת לאכול ולאכול לידה. שתראה אכילה מהנה.
    לסמוך עלייה שתאכל כמה שצריכה ומה שטוב לה.

כדי לענות באופן יותר ספציפי ומתאים עבורה, צריך להפגש לאיבחון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מידע לגבי תהליך אבחון

עדי
    01/10/2014

היי דפנה,
    תודה על המענה.
    אשמח לדעת מה כולל אבחון ומה הערך המוסף על דיאטנית.
    האם העובדה שיונקת יניקות קצרות של דקות בודדות ממלאת אותה ולכן לא אוכלת?! האם ייתכן שהחלב כבר לא מזין אותה כהלכה? או שאולי אי מספיק חלב? הייתי רוצה לדעת האם יניקה בגיל כזה משמעותית בריאותית ( מעבר לערך הרגישי)? תוהה האם ההנקות גורמות לה לאכול פחות טוב אוכל מוצק.
    רוב תודות
    עדי

נ.ב עברה בדיקות דם נשלל צליאק והמדדים שנבדקו תקינים (כלומר כרגע לא ידוע על בעיה בריאותית).
    בטיפת חלב נאמר לי שהיא יצאה מהאחוזונים ( נולדה ב8.7.2013)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. מידע לגבי תהליך אבחון - תגובה

דפנה רון
    02/10/2014

ערב טוב עדי,

באיבחון אני מבררת מה אני חושבת שמסביר את הירידה במשקל. דברים למשל שכדאי לבדוק (שיכולים להשפיע על מידת האכילה שלה או על החלב) :
    רגישות כללית או רגישות ספציפית של מערכת העיכול
    תזונה, מנוחה ואורח חיםם של האם
    מתחים
    יחסי האכלה

אני לא יודעת לשער אם הפסקת הנקה תשפיע כך או אחרת מבלי שאני מאבחנת מה המקור לצורת האכילה שלו. לפעמים יש סיבה של חולי או קושי בעיכול שמסתדרת, אבל האכילה מדרדרת בגלל החוויה של דאגות , מתח ומאבקי אכילה, שנוצרו סביב הבעיה ההתחלתית ולכן מצב האכילה נמשך גם לאחר שהבעיה ההתחלתית הסתדרה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור משמעותי

עדי
    02/10/2014

היי,
    לא יאמן כמה עצות קטנות עושות הבדל.
    חל שיפור משמעותי. עכשיו אני יושבת איתה ואנחנו נהנות לאכול. היא אוכלת בשמחה ובכיף. מקווה לראות תוצאות גם במשקל.
    הורדתי לחץ... היא אפילו מבקשת ממני שאתן לה לאכול.
    מקווה שימשיך ככה.
    בנתיים ממשיכה גם עם ההנקה כי היא עדיין רוצה בה.
    רוב תודות
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור משמעותי - תגובה

דפנה רון
    29/10/2014

איזה יופי עדי,

ממליצה לך לקחת בחשבון שלפעמים, יש נסיגה אחרי שאנחנו מתחילים לשנות, וזה הרבה פעמים חלק מתהליך. גם אם את רואה שיש תקופה שלא הולך בה כמו שהיית רוצה. תזכירי לעצמך שיש חוויות של אכילה בהנאה ומרצון ולכן אפשרי שיחזרו. רק צריך לברר איך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת בקבוק - תגובה

דפנה רון
    30/09/2014

עדי שלום,

טוב שקבעתם תור לדיאטנית, מאחר וצריך לקבל תמונה רחבה יותר וגם לראות אותה בזמן אכילה.
    אני רואה שהיא לא יצאה מהעקומות, אלא על הקו התחתון - שהוא אחוזון 3, אבל ממה שאני מבינה ממך היא ירדה באחוזונים. אם כן זו סיבה לבירור מעמיק.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו