בעיות עיכול אצל תינוקת בת 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עיכול אצל תינוקת בת 5 חודשים
    איילת
    07/03/2015

שלום, אני מטפלת בתינוקת בת חמישה חודשים. התחלתי לתת לה טעימות בגיל חמישה חודשים (בנוסף לתמ"ל והנקה או חלב שאוב) וגם בגיל ארבעה חודשים החלה לקבל אצל אימה מעט מאד טעימות ממוצקים. נראה שיש לה לאחרונה בעיות עיכול שאינן ברורות לי, לדוגמא: נתתי לה אבוקדו ובננה שכבר אכלה פעמיים בערך, ומשום מה החלו בעיות עיכול וזאת למרות שלא מדובר בטעימה ראשונה מפירות אלה. כרגע הפסקנו את עניין הטעימות עד שתגיעה לגיל חצי שנה וכרגע היא מקבלת רק תמ"ל ויונקת. שאלתי היא, האם בעיית עיכול ממזון מסוים יכולה להתרחש אצל תינוק גם אם לא מדובר במזון חדש עבורו? אני גם לא כל כך יודעת להתייחס לזה, אולי מדובר בוירוס.. כיצד אוכל להקל עלייה כשאתחיל שוב לתת לה את מנות מוצקים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות עיכול אצל תינוקת בת 5 חודשים - תגובה

תרצה שני
    08/03/2015

אחת האפשרויות היא שמערכת העיכול של הקטנה עדין לא בשלה לארוחות שלמות מוצקים.
    כמו כן חשוב לזכור שמגיל 4 ח' תינוקות מתחילים לקחת תוסף ברזל שגם הוא משפיע על העיכול.
    אם ישנן בעיות של עצירות ניתן להוסיף לפרי מעט רסק עגבניות ושמן זית שעוזרים ליציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו