יציאות קשות לבן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאות קשות לבן חצי שנה
    ענת
    25/03/2015

שלום,
    הבן שלי בן חצי שנה, שוקל 8 קילו. אוכל מנת פירות ומנת מרק+ עוף ( עדיין ללא אורז) טוב מאוד. ארבע שאלות ברשותך-
    1. אני והגננת שלו מתלבטות מה לעשות עם הארוחה השלישית- נראה שכבר לא כל כך רוצה בקבוק אלא יותר אוכל מוצק. הגננת הציעה לתת לו דייסה עם מטרנה בכפית- אוכל זאת נהדר אבל לי נראה שזה עלול להיות סתם משמין. מה ניתן לתת לו כמנה שלישית במקום בקבוק?
    2. בשבועיים האחרונים, יש לו יציאות קשות, מה ניתן לתת על מנת להקל?
    3. עדיין קם לבקבוק פעם אחת בלילה- כיצד ניתן לנסות להפסיק?
    4. איזה תפריט את ממליצה לתינוק שאוכל טוב מוצקים בגיל חצי שנה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאות קשות לבן חצי שנה

הוספת תגובה

• יציאות קשות לבן חצי שנה - תגובה

דפנה רון
    27/03/2015

ענת שלום,

1) לפני שאני מנסה לענות, כמה תמ"ל הוא מקבל מלבד הארוחות המוצקות? איזה נפח של ארוחת פרות ואיזה נפח של ארוחת מרק אוכל?
    2) דבר ראשון שצריך לבדוק- כשתינוק עובר מהר למוצקים, צריך לשים לב אם הגדיל בהתאם את כמות המים ששותה, מפני שהתזונה שלו הופכת פחות נוזלית. ואז היציאות יכולות להפוך קשות יותר. האם הגדיל את כמות המים? ואם כן בכמה?
    3) זה מאד טבעי שתינוק בן חצי שנה עדיין יקום לאכול. אני לא הייתי מורידה לו באופן יזום את ארוחת הלילה. את כבר תדעי מתי אין לזה צורך. אם במקרה הוא מגדיל את מספר הארוחות בלילה, זה יכול להיות סימן בשבילך שהמעבר למוצקים הוא מהיר מדי.
    4) מה שיש לו בתפריט נשמע טוב. הייתי מגוונת עם מרקים שונים המכילים דגנים וקטניות ובשרים שונים, עגבניות מרוסקות (רסק חלק) עם מעט שמן זית, מחיות בטטה, מחיות תפ"א, מחית עדשים כתומות עם כורכום ומעט מלח, אבוקדו, לשלב שקדייה או טחינה במחית פרות, לרסק דייסת קוואקר מבושלת בבית עם שקדייה ותפוחי עץ, אפונה ירוקה מרוסקת למחית אחרי שהופשרה.. כשיתחילו לצאת שיניים, אפשר גם לשלב ביצה מקושקשת., אפשר גם גבינות רכות כמו קוטג' או לבנה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו