מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה וחודשיים - קשיים בתזונהורד10/07/2015
שלום
ביתי בת שנה וחודשיים, במשקל תקין אך ירדה בעקומת הגובה כנראה מחוסר איזון תזונתי ומחסור בחלבון .
היא הייתה סרבנית מוצקים, ולמעשה רק בגיל 10-11 החלה לשתף פעולה עם מוצקים. עם אוכל מרוסק לא זורמת בכלל. לדעתי אין לה בעיה עם טעמים, היות והיא לא מגלה סימני דחיה, אך הכמויות שהיא אוכלת מאוד מאוד קטנות, היא יכולה אחרי 5 ביסים לסרב. אני משתדלת לגוון לה קציצות, עוף, דג סלמון, אורז, ירקות שורש, פסטה, מהכל היא אוכלת אבל שוב כמות קטנה. מעדנים כמו גמדים/גרבר מיני היא מעולם לא סיימה אפילו חצי.זורמת עם מלפפון, עגבניה, בננה שלמה (אך כעת קשה למצוא בננות טובות), אבטיח, ענבים, שוב במנות קטנות.
היא אוכלת מטרנה ב 4 לפנות בוקר וב 8:30, טועמת מעט מאוד פרי עד הצהריים. בצהריים אוכלת מנה קטנה של מוצקים (זה יכול להסתכם ב 6-8 ביסים), אחרי חצי שעה אני נותנת לה מטרנה והיא גומרת בקבוק של 180-210 מל. אחה"צ מנסה לתת לה פרי, היא יכולה לאכול ביס שניים ולוותר, אז אני נותנת לה ביסקוויט של מטרנה, בערב היא יכולה לאכול ביצה קשה מרוסקת עם 2 כפיות גבינה (את זה היא גומרת לרוב) ואולי חצי מלפפון ו 3 עגבניות שרי. (עם פרוסות לחם עם גבינה/טחינה עם סילאן/חומוס היא לא ממש זורמת).
חשוב לי לציין כי אני לא רודפת אחריה, אם היא בעניין אני נותנת ואם אני רואה שהיא מסרבת אני עושה עוד ניסיון שניים להציע לה ואני מניחה לה.
שאלתי היא האם עלי להוריד לה את המטרנה של הצהריים ופשוט להמשיך לאורך כל היום לנסות לתת לה אוכל במנות קטנות? מה את מייעצת לי לעשות?
תודה רבה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודשיים - קשיים בתזונה - תגובה
תרצה שני12/07/2015ורד שלום,
בכל מקרה של ירידה באחוזונים אני ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתוכל לקבל מידע רחב יותר ולתת המלצות מותאמות אישית במקביל להמשך מעקב.
כל מניפולציה במזון חשוב שתעשה בשיקולים של מה קורה אם משנים ובמעקב האם ישנו שינוי בצריכה התזונתית.
ישנן דיאטניות ילדים בקופות החולים שעושות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)