מעבר למוצקים-סירוב לירקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למוצקים-סירוב לירקות
    שירי
    03/10/2015

היי
    התינוקת שלי בת 6 חודשים, בריאה ומעל אחוזון 50 במשקל.
    לאחר שלב הטעימות אני מציעה ארוחות של פירות וירקות, האכילה משתפרת בהדרגה. אוכלת כרגע כמעט פרי שלם גם עם טחינה או שקדייה, ואחרי כשעה השלמה של בקבוק.
    לצערי היא מסרבת לאכילת ירקות...גם אם מדובר בכתומים המתקתקים. מכייוון שהיא עדיין קטנטונת ורק מתחילה עם מוצקים אני תוהה כיצד להתמודד. האם להפסיק עם הפירות ולהתמיד עם הירקות? האם להמשיך להציע ארוחת ירקות וגם ארוחת פירות? אני רוצה בקרוב להוסיף הודו לירקות ולהתחיל דייסות...אך לא רואה כרגע איך זה קורה..
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים-סירוב לירקות - תגובה

תרצה שני
    03/10/2015

שרי שלום,
    המשיכי להציע ירקות שונים בארוחה שונה ובמקביל לאכילת ארוחת פירות. הטעם של הירקות שונה והילדים צריכים ללמוד להכיר אותו. את יכולה לנסות להוסיף הודו/עוף ולראות אולי תתחבר יותר לטעם. אין מה להלחץ יש לה חודשיים שלמים לפחות להתרגל לטעם הירקות ולרכוש ארוחת ירקות כארוחה מלאה.
    אגב אין שום סיבה להתחיל ארוחת דייסות לפני גיל 9 חודשים שבה נוספת ארוחת מוצקים שלישית.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

שירי
    04/10/2015

הי
    תודה רבה על המענה.
    לגבי הדייסה-לא כדאי לחשוף לגלוטן סביב גיל 7 חודשים? זאת הסיבה היחידה מבחינתי לדייסה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

תרצה שני
    04/10/2015

את יכולה לחשוף לגלוטן דרך הוספת סולת או פסטה לירקות המבושלים. ולא נמצא שום מחקר שמראה שחשיפה מוקדמת או מאוחרת לגלוטן משפיעה על תגובות הגוף אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו