מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה ואוכלאני21/11/2015
שלום,
בתי בת 6 חודשים כמעט משנולדה היתה ישנה לילות שלמים ללא התעוררות לאוכל. בגיל 4.5 חודשים התחילה להתעורר קבוע בשעה ארבע וחמי בבוקר והייתי רואה שיש לה כאבי בטן.עד שלא היתה אוכלת ועושה קקי לא היתה חוזרת לישון. אכילה אחרונה אצלה היתה סימילאק. רופא ילדים אמר לי להוסיף לה דייסת קורנפלור לסימילאק לפני השינה ואז היא תישן טוב יותר. אמר שזה שילוב של פעילות מעיים ורעב. היא באמת ישנה יותר טוב והפסיקה להתעורר קבוע באותה שעה,אך יש לה התעוררויות משנה במהלך הלילה שהם לא רעב (אני מלטפת אותה והיא חוזרת לישון). זה נראה כמו כאב של משהו.כאב בטן או שיניים? בשעה חמש-שש בבוקר היא מתעוררת ואוכלת סימילאק שוב וחוזרת לישון לעוד שעה אושעה וחצי. היא מתעוררצ וישר עושה קקי במיטה.
מה שמטריד אותי זה לא ההתעוררות המוקדמת לאוכל אלא התעורריות המשנה. איך אני יודעת ממה זה נובע?אם זה שיניים או כאבי בטן? היא הרבה פעמים מתעוררת ואז משחררת פלוצים ואז ממשיכה לישון. האם זה תקין? האם זה שהיא פתאום התחילה להתעורר ככ מוקדם לאוכל זה תקין?
אציין שמשנולדה קיבלה סימילאק וגם ינקה עד גיל 5 חודשים ואז סימילאק באופן מלא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ואוכל - תגובה
דפנה רון09/12/2015שלום לך,
כמה דברים שחשוב לדעת:
דפוסי השינה אצל תינוק (גם אצל זה שישן בהתחלה לילות שלמים) יכולים להשתנות מסיבות רבות. חלקן:
- התחלת תהליך הוצאת השיניים
- תחילת טעימות ואכילה (לפעמים כשתינוק מתחיל להוסיף אוכל במהלך היום - הוא משלים עם התמ"ל בלילה)
- קפיצת גדילה
- שינוי הרכב התזונה (אם עברה מהנקה לתמ"ל והוא קשה לה יותר לעיכול- ייתכן שזה יעיר אותה בלילה)
- עיצוב דפוסי שינה אישיים:
יש תינוקות שמתאים להם להתעורר בשעות מוקדמות של הבוקר, ואז חשוב להשכיב אותם מוקדם יותר לישון- אפילו 18:30 ולקום איתם מוקדם יותר בבוקר. איך יודעים אם זה מה שמתאים עם אותו תינוק? רואים שמתאים לו ללכת לשון מוקדם יותר ולסיים את שנת הלילה מוקדם יותר.
- שעון חורף/קיץ- כשאנחנו משנים שעון באופן חיצוני, אצל תינוקות לא תמיד השעון משתנה. תבדקי עם הקדמת שעת הקימה התרחשה סביב השינוי לשעון חורף.
- אחר- את יכולה להתייעץ עם יועצת שינה למידע על סיבות נוספות לשינוי שעות שינה.
ייתכן שהקימה בשעות הלילה שלא לאכול קשורה לעיכול של הפורמולה או של הקורנפלור. קורנפלור יכול לגרום לילדים לכאב בטן.
את יכולה לנסות להחליף לפורמולות קלות לעיכול
ואני ממליצה לנסות שוב להוריד את הקורנפלור ולראות איך זה משפיע.
מוזמנת לשתף אותי בנסיון
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
(1).jpg)
