מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 8 חודשיםרחל01/12/2015
שלום. בני בקרוב יהיה בן 8 חודשים. ניזון מהנקה, וכבר חודש שאני גם מכינה לו דייסה בבקבוק. אני יודעת שאוומרים לא לתת דייסה בבקבוק, אך עקב משקלו הנמוך הצטרכתי לתגבר את מזונו כבר עכשיו, אפילו שעדיין לא למד לאכול בכפית. אני כל יום מנסה לתת לו מחית כלשהי בכפית, אך הוא מאוד מסרב, ומסיט ראשו לצד. בפעמים שאני כן מצליחה להכניס לו משהו לפה, הוא פולט וקצת מקיא. אני מנסה גם לתת לו פלך של תפוח כדי שישחק ויכיר ואולי יכניס לפה. עדיין לא מכניס לפה, רק לעתים רחוקות מנסה, אך בעיקר משחק.
אשמח לקבל ייעוץ וחוות דעת איך לעודד אותו לאכול בכפית. האם פשוט לחכות בסבלנות? אני עושה משהו לא נכון?
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני02/12/2015רחל שלום,
אני חושבת בעיקר בגלל נושא המשקל של הילד בשילוב של הקושי של מעבר למוצקים שתגיעי לייעוץ אישי אצל דיאטנית ילדים.
במכל מקרה, במסגרת המסוזות שאת מגישה לאכילה עצמאית הורידי את התפוח ותני בננה, אבו'דו, בטטה. הם רכים והמשחק והמעיכה שלהם היא חלק מהלימוד. אם הוא נוהג להביא משחקים לפה, הוא יביא את האוכל המעוך גם לפה וכך ילמד בהדרגה שניתן לאכול את מה שהוא מחזיק ביד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני08/12/2015רחל שלום,
האם הילד מתעניין באוכל כאשר אוכלים לידו? האם מכניס משחקים לפה?
מזמינה אותך לצפות בסרטון שאני מצרפת כאן, רואים את שגיא מתחיל להאכיל את עצמו, נסי לשלב האכלה שלך בכפית ואכילה עצמאית.
בכל מקרה של משקל נמוך אני ממליצה על קבלת ייעוץ אישי אצל ידאטנית ילדים, שתוכל גם לצפות בתינוק אוכל ולהדריך אותך. אני עושה זאת בפרטי, יש כאלה אף בקופות החולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רחל08/12/2015תודה רבה על המענה והוידאו. אני עושה כפי שהאם עושה, אך בני מסובב ראש ולא אוהב שמקרבים משהו לפיו. המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
תרצה שני09/12/2015יש שיטה שלמה שנקראת BLW, בדרך זו התינוק רק מאכיל את עצמו באוכל שהוא יכול להחזיק ביד. מצרפת סרטון שבו את יכולה לראות דוגמא. חפשי ברשת עוד מידע. אם גם זה אינו הולך ממליצה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)