חרדה מהמשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מהמשקל
    אמא לחוצה
    28/01/2016

שלום ,אני אמא לתינוק בן חצי שנה. נולד 2650 .השקילה האחרונה היתה לפני 3 שבועות ושקל 6165.(61 ס"מ) אנחנו נמוכים ומשני הצדדים במשפחה יחסית נמוכים... הוא קטנציק ואני ממש בחרדות סביב נושא המשקל. כל שקילה בטיפת חלב מלווה בדפיקות לב. יש לי רצון שיהיה תינוק שמנמן... בבת הגדולה פיתחתי חרדות והפרעות אכילה כי היתה פגה וקטנה ואני מרגישה שזאת בעיה אצלי. מה עלי לעשות? כמו כן התינוקי שלי טועם טעימות (בטטה, בננה, תמר, תפוח אדמה, גרבר.. ) אבל לא בתור ארוחה. אחרי חצי שעה רעב ואוכל מטרנה. (עד לפני חודש ינק, עברתי למטרנה) גם כמויות של מטרנה לא אוכל הרבה. גג 90 ..וגם זה בלחץ. מבאס אותי לקרוא באינטרנט שבגילו אמורים לאכול 180 בערך. מה לא בסדר איתו? אצלי? כל כך בא לי למלא לו בקבוק ושיסיים הכל.. זה חלום בשבילי..
    אשמח לתגובה ואם אפשר הרגעה(:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהמשקל

הוספת תגובה

• המשך

אמא לחוצה
    28/01/2016

חשוב לי לציין שטעימות הכוונה ל3 כפיות לא מלאות, חצי. (כפית סיליקון קטנה) ובמטרנה אני שמה לו קרונפלור , מנסה שיהיה סמיך אבל לא הכי אוהב.. בכל זאת אוכל אבל כשזה סמיך אוכל 60 לערך... אני מיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה... תודה

אמא
    07/02/2016

מקפיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

דפנה רון
    08/02/2016

מוסיפה-
    חשוב שלא להוסיף לו קורנפלור לתמ"ל-
    זה משנה את הערך התזונתי לטובת הפחמימות - בכך מוריד את הערך התזונתי של המזון, ויכול לתרום להשמנה.
    זה שהוא אוכל כמות קטנה יותר כשיש קורנפלור- זה סימן נוסף שהוא יודע לאזן טוב את האכילה שלו לפי צרכי הגוף שלו. תזכירי את זה לעצמך כשמתעוררים בך חששות, והי קשובה לסימנים שלו לרעב ושובע.
    תני לו תמ"ל לפי הוראות ההכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהמשקל - תגובה

דפנה רון
    08/02/2016

לאמא חרדה מהמשקל שלום,

מהנתונים של משקל וגובה שנתת- התינוק שלך התחיל במשקל על אחוזון 15 ועלה במשקל לאחוזון 97.
    גם הגובה על אחוזון דומה.
    זה אומר שהוא מעל לממוצע בגילו לפי עקומות הגדילה.
    וכשמסתכלים על משקל לגובה - הוא באחוזון 50

מה שזה אומר זה שהוא מקבל כל מה שהוא צריך בשביל לגדול ואין מה לדאוג.
    זה אומר שהוא תינוק שיודע איך לווסת את האכילה שלו, ויכול להיות שמספיקה לו כמות קטנה בשביל לגדול ולהתקיים.

במקרה כזה- חשוב מאד שתפרידי בין ההרגשות שלך לבין הצד המעשי, מפני שהתחושות שלנו לגבי האוכל הרבה פעמים קשורות לדברים שעברנו בילדות, או לתפישות תרבותיות ולא תמיד ניתן לשנותן לפי החלטה.

תתרכזי רק בצד המעשי:
    1. מראש תכיני בקבוקים לפי כמות שאת יודעת שהוא אוכל
    2. בסימן הראשון שהוא מראה לך שהוא לא מעוניין עוד בבקבוק, אל תציעי לו יותר. תסיימי את הארוחה. תזכרי שהוא במקום גבוה מאד בעקומות הגדילה ביחס לבני גילו ושאין צורך לעודד אותו לאכול יותר ממה שהוא מבקש.
    בנוסף חשוב שהאחריות על האכילה תהיה שלו. כאשר אנחנו מעודדים לאכול, האחריות לאכילה עוברת אלינו.
    3. תשמרי על שעות קבועות של האכלה, והשתדלי שלא להאכיל ביניהן.
    4. המשיכי להביא אותו לטיפת חלב לשקילה ולמדידת גובה, כדי שתוכלי לקבל ביחון שגם אם הוא אוכל מעט ביחס לאחרים זה מספיק בשבילו.

האם זה מרגיע אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - משקל תינוק בן חצי שנה

אמא חרדה
    09/02/2016

דפנה, אני מודה לך מאד על התשובה המפורטת ועל הסבלנות!! מרגיע ועוזר לי ממש!
    קצת לא ברור לי נושא האחוזונים. היה אחוזון 7 משהו כזה כשנולד. הוא בן חצי שנה ונראה יותר קטן לבני גילו אז לא ממש הבנתי איך הוא אחוזון 97.. (: הוא קטנציק וזה בעיה שלי, אני יודעת. קשה לי להפנים שיתכן שיש לי תינוקי קטן... תודה על הטיפים, זו עבודה עצמית שלי. אני מפחדת מאד להעביר אליו את התסכול שלי..
    לפני כל ההאכלה יש לי קושי ואני רוצה שיעזרו לי להאכיל. זה לא תקין וזה ממש מציק לי.
    עכשו הוא חסר תאבון כנראה בגלל שיניים שטרם יצאו. אז אני במלחמות ואני ממש בדכאון כשהוא לא אוכל. אם יש עוד טיפים עבורי אשמח
    מודה לך מאד!!!
    לגבי קרקונפלור בטיפת חלב האחות אמרה לי לתת לו שינפח אותו. ושוב, הוא לא הכי אוהב את הסמיכות הזו ואני גם לא מרגישה שזה ממש משמין אותו
    תודה שוב..
    אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - משקל תינוק בן חצי שנה - תגובה

דפנה רון
    09/02/2016

לגבי האחוזנים, שמתי את הנתונים על עקומה של הנקה, מפני שממה שהבנתי השקילות נעשו בזמן שהוא עוד ינק, הבנתי נכון?

לפי עקומות של תינוקות שקיבלו תמ"ל מלידה הוא אכן על אחוזונים הנמוכים יותר. יחד עם זאת הוא שומר על גדילה לפי העקומות שלו, כלומר כנראה שזה מבנה גנטי.

לגבי התאבון בזמן יציאת שיניים ובזמן מחלות,
    באופן רגיל כשיש ירידה באכילה בגלל יציאת שיניים או מחלה - שאינם ממושכים מאד- תינוק מפצה אחרי שהשן יצאה או אחרי שהחלים, ובמשך כמה ימים אוכל יותר.

אכילה של תינוק לא חייבת להיות קבועה כל יום- מה שחשוב לראות זה שהגדילה שלו ממשיכה לפי העקומה שלו. זה לא משנה אם כמה ימים אכל פחות , כל עוד הגדילה בסה"כ לא נפגעת.

לגבי הקורנפלור- בשביל למצות את פוטנציאל הגדילה המקסימלי של תינוק, חשוב לתת לו את המזון המותאם לו, בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר.
    ברגע שמוסיפים קורנפלור- הערך הקלורי נשמר- אך הערך התזונתי יורד- הוא מקבל פחות חלבון, פחות ויטמינים ומנרלים על כל 100 מ"ל שאוכל. וכך יכול להיות שהמשקל ימשיך לעלות, ואילו קצב הגביהה יתמתן, והגוף יקבל פחת מנרלים לעצמות, להתפתחות ולחיזוק המערכת החיסונית.

אשמח לתת יותר מידע , אם תרצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..לדפנה

אמא
    09/02/2016

שוב תודה לך!
    ממה שאני מבינה. לפי עקומות של תינוק יונק הוא באחוזון יפה!!? טוב לדעת לפחות קצת מנחם .. כרגע מגיל ארבעה/ חמישה חודשים היה שילוב מטרנה והנקה.
    יום חמישי יש לי טיפת חלב ונהיה יותר חכמים. מקווה לטוב!
    מקווה שהתאבון יחזור לו! את מקבלת דרך קופ"ח?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..לדפנה - תגובה

דפנה רון
    09/02/2016

אם התאבון לא חוזר, היי במעקב על המשקל.

אני לא מקבלת דרך הקופות. בגיל שלו, אני באה לביקורי בית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תינוק עוד שאלה

אמא
    13/02/2016

ערב טוב דפנה
    בהמשך להודעתי האחרונה. הקטנטן שוקל 6315 ז"א עליה של 150 גרם בחודש!!!!!!! האחות לא היתה מודאגת כי לקח לגובה. (לדבריה) וכן במשך שבוע לא אכל בקושי... אמרה שהחניכיים שלו נפוחות. האם יש סיבה לדאגה?
    לא סומכת כל כך על טיפת חלב.
    אני מבואסת.
    מה גם שמקיא שדוחפים לו אוכל ... קשה לי לזהות מתי רעב לאחרונה.....
    תודה שוב:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף....

אמא
    13/02/2016

כשנולד עלה כל שבוע 300 גרם!!! עד גיל חודש חודשיים.
    איך זה קורה שמעליה וקפיצה כל כך גבוהה פתאום יש האטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף.... - תגובה

דפנה רון
    13/02/2016

יכולה להיות האטה בגדילה - הן מבחינת משקל והן מבחינת גובה, ולכן ההסתכלות היא לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל תינוק עוד שאלה - תגובה

דפנה רון
    13/02/2016

מה שאחות טיפת חלב אמרה יכול להיות גיוני. אני לא יכולה לדעת בלי להכיר יותר לעומק.

אני ממליצה מאד ללכת לייעוץ , נשמע לי שצריך לקבל תמונה רחבה , לראות אותו אוכל, לראות את רצף המשקלים והגובה על העקומה- כדי שאפשר יהיה להדריך ולתמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

אמא חרדה
    09/02/2016

אגב, מה אני עושה אם אכל לדוג' 60 מ"ל ואחרי שעתיים רעב? בכל זאת לחכות3-4 שעות? זה נכון שיטת הלרעיב? כי כשאני עושה מרווח של 4 שע' לרוב אוכל 90 120 במכה אחת ואם לפני אז הוא אוכל בקושי ועושה מלא הפסקות..

ברגע שאני לא נלחמת איתו לאכול אז יוצא שאין לו סדר בארוחות כי אחרי זה נהיה רעב והכל משתבש לי.. אני מוצאת את עצמי כל היום סביב האכלות ולילדה הגדולה שלי אין לי זמן כי אני תמיד עסוקה בלנסות להאכיל אותו טחון/ בקבוק זה ממש מתיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

דפנה רון
    09/02/2016

יכול להיות שהוא ילד שרעב כל 2.5 שעות.
    תקבעי ארוחות לכל 2.5- 3 שעות, וכמו שאמרתי, אם לא רוצה עוד, להפסיק את ההאכלה.

בכל מקרה , אם את מרגישה עזרה בסדר של היום כדי לפנות לייעוץ עם ליווי. אפשר גם דרך קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו