מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל נמוך- תינוק בן שבעה חודשיםאמא בחרדה28/02/2016
דפנה שוב שלום ,
כתבתי לך ב9.2 . לגבי בני שנולד 2650 וכעת 6315(נשקל לפני שבועיים וחצי) מיזה כשלושה שבועות שיש לו ירידה בתאבון... לפני כן היה אוכל 90-12 מ"ל מטרנה ויונק בין לבין וכעת בקושי מסיים 60 מ"ל. ככה כבר שלושה שבועות!! אולי תצחקי או שתחשבי שאני משוגעת , אבל אני במצב של חוסר אונים ונמצאת בדכאון וחרדה קשה לגבי משקלו. הוא בן 7 חודשים ונראה פחות מגילו, (מדגישה שאנחנו נמוכים במשפחה, אבל עדיין... פחות אכפת לי הגובה ויותר המשקל)... אני לא יודעת מה לעשות. עשיתי בדיקת דם וההמוגלובין 11.2 הרופא אומר שהכל תקין. מה עלי לעשות? יתכן וזה שיניים כל כך הרבה זמן? עוד לא יצאה אפילו שן.... אני מיואשת. חסרת אונים ואין לי מה לעשות עם זה. קשה לי לראות שהבגדים עוד טובים (0-3) ולא נראה שהוא מתעגל טיפה. האם הבעיה בי? האם זה שיניים? אני פשוט בוכה רוב היום בגללו ומרגישה שזה לא יכול להימשך.
אודה לתשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - עדכון חשוב
אמא בחרדה01/03/2016לאחר שקילה בטיפת חלב היום עלה 425 גרם בשלושה שבועות. שקל 6125 וכעת 6750 גובה 66 ס"מ. האחות אמרה שחסר לו תוספת 120 גרם לכל חודש והפנתה לרופא לקבל תוסף קלורי רפואי. האם היא צודקת? כדאי לתת בהנחה שהרופא ייתן?
אני מודאגת ממנו כי אני מצפה שיהיה שמנמן יותר אבל בגלל שיניים/ליחות/צינון וכו התאבון שלו לא משהו. בקושי אוכל 90 מ"ל מטרנה וכנ"ל פיררות. כמה ביסים קטנים
אודה לצפירת הרגעה והנחיות תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אמא בחרדה01/03/2016תיקון טעות. שקל 6315 וכעת 6740
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עדכון חשוב - תגובה
דפנה רון01/03/2016מה לדעתך הסיבה שהוא אוכל פחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
אמא01/03/2016תודה לך על הרצון לעזור!!
לפני שלושה שבועות התחיל התקף שיניים... האחות בטיפת חלב אמרה שהחניכיים ממש אכולות. הוא נתקף בבכי ממושך . נושך כל דבר שזז וקשה לו לאכול בקבוק ... זה כבר שלושה שבועות.. לעיתים נרגע אבל בגדול מאז התחיל התאבון לרדת.. במקום 120 אוכל 90 וגם זה בלחץ . מפחדת להעמיס כי אם נועל את הפה ואני מנסה הוא מקיא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת - תגובה
דפנה רון01/03/2016בכל מקרה לא מומלץ להאכיל בלחץ. הוא צריך שתסמכי עליו שהוא יאכל כמה שטוב לו. אם תמצא בעיה שבגללה כדאי לנהוג אחרת, הדיאטנית תנחה אותך.
לפעמים יש מחלה או יצאת שיניים שגורמים לירידת תאבון, ואחר כך יש תקופת השלמה. לפעמים יש איבוד תאבון במידה שצריך להתערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל נמוך- תינוק בן שבעה חודשים - תגובה
דפנה רון01/03/2016אמא שלום,
חשוב שמשהו יראה אתכם ויוכל לראות איך ניתן לעזור.
צריך לראות את כל הנתונים הבריאותיים, את עקומות הגדילה ובמקביל, לראות אותו אוכל, לקבל רישום של סדר היום שלו וכמה אוכל בכל ארוחה.
את לא צריכה להיות לבד בזה, יש דיאטניות בקופות החולים, במרפאות לבעיות אכילה. אם התור ארוך, תחזרי אלי ונחשוב מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אמא01/03/2016תודה... קבעתי לדיאטנית דרך הקופה.. מקווה שתעזור!!
אפשר כן לומר לי האם העליה בסדר לשלושה שבועות בהתחשב לזה שאין לו תאבון גדול...?!?
האם כדאי עם הניסיון שיש לך להוסיף תוסף קלורי?
בסה"כ חיוני ופעיל... רק אוכל לא מי יודע מה...
לא היתי רוצה להגיע למרפאת הפרעת אכילה ולתייג אותו כי סה"כ נראה לי שלי יש הפרעה..:-\
שוב תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
דפנה רון01/03/2016איזה יופי שיש לכם תור. נסי לכוון לזמן שבו יהיה קצת רעב והיא תוכל לראות אותו אוכל.
אני לא רואה מרפאה לבעיות אכילה כתיוג- אלא כהזדמנות לאבחן אם יש בעיה, ולקבל הדרכה בהתאם או הכוונה להמשך הדרכה מחוץ למרפאה.
כשלאמא מתעוררת דאגה בקשר לאכילה, חשוב לבדוק, כי אמא מכירה הכי טוב את התינוק. יחד עם זה, לפעמים הדאגות שמתעוררות בנו קשורות לדרך שבה גידלו אותנו, איך התייחסו לאכילה שלנו וכדומה. שווה לברר את כל אלו,
כדי להגיע למצב שההאכלה והאכילה יהיו זמן של יצירת קשר והנאה.
לגבי תוספת קלורית, אם מדובר בהופת קורנפלור אני לא ממליצה, מפני שהמשמעות היא שינוי ההרכב התזונתי. החלב יהיה מורכב מיותר פחמימות ריקות (שלא נותנות ערך תזונתי נוסף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדפנה
אמא מודאגת02/03/2016ערב טוב ושוב תודה.
יש תוספים רפואיים שהבנתי שניתנים רק ע"י רופא. האם כדאי אותם לקחת?
לגבי קרונפלור , אינני יודעת עד כמה זה "מנפח" אצלי לא עובד..
אני חושבת שהתפיסה שלי, ככל העולם המערבי זה תינוקות שמנים. יש בזה משהו מתוק, לראות תינוק עם פולקעס ולחיים ולי מציק שאין לו. שהבגדים ממשיכים להיות טובים..
אני מקווה שהוא אכן ישלים את מה שהפסיד.. לא ברור לי כמה זמן יכול להימשך שיניים. עדיין לא בקעו והוא עדיין סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדפנה - תגובה
דפנה רון02/03/2016ערב טוב,
לכן חשוב לברר אם באמת יש חסרים בתזונה, או אם זה מבנה הגוף שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)