כמות הפורמולה לתינוקת בת 3.5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות הפורמולה לתינוקת בת 3.5 חודשים
    מיה
    30/03/2016

שלום רב בתי בת 3.5 חודשים, שוקלת כמעט 7 קילו.משקל לידה -3200. עד לפני שבוע אכלה 150 cc פורמולה 5 פעמים ביום, לפי המלצה של אחות בטיפת חלב עקב השמנה . בשבוע אחרון התחילה להתעורר בלילות ולאכול עוד 150. השאלה שלי היאם להמשיך ככה או לעלות לה את הכמות של הפורמולה. כמובן שהדאגה שלי היא מהשמנה תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמות הפורמולה לתינוקת בת 3.5 חודשים - תגובה

ענת תבור
    30/04/2016

שלום מיה. קודם כל, חשוב להבין שבגיל זה הגוף של התינוקות יודע לווסת את כמות המזון לו הוא זקוק ולכן ״השמנה״ בגיל כזה אינה באמת השמנה אמיתית. ישנם תינוקות שזהו קצב הגדילה שלהם והם עולים במשקל מהר מאחרים אך לרוב משקלם הולך וקטן ביחס לגובה עם הגיל, דבר שיכול לקרות גם בגיל שנתיים-שלוש. נדירים ביותר המקרים שבהם ישנה בעיה אמיתית של עודף משקל בגיל 3.5 חודשים ולרוב היא נובעת מהאכלה לא נכונה, כמו למשל דחיפת אוכל או תוספת דייסות יחד עם הפורמולה.
    הייתי גם בודקת אם כמות החלב שזורמת דרך הבקבוק אינה גדולה מדי כלומר שזרם החלב הוא לא גדול ושהוא מותאם לגיל התינוקת ושקצב ההאכלה אינו מהיר מדי. כמו כן, יש לשים לב לסימני הרעב והשובע של התינוקת ולא להמשיך ולתת לה את כל תכולת הבקבוק במידה והיא אינה מעוניינת בכך. מצד שני, אם התינוקת מראה שהיא רוצה לאכול בלילה ובאמת מדובר על רעב ולא על צורך בהרגעה בהחלט כדאי לאפשר לה לאכול גם בלילה. בגיל כה צעיר הדבר טבעי לגמרי.
    עצם העובדה שהאחות בטיפת חלב דיברה על השמנה היא בעייתית מאוד והחשש הגדול הוא שתתחילי להגביל את התינוקת באוכל ובכך תיצרי בעיות אחרות.
    בכל אופן, הייתי ניגשת לדיאטנית ילדים או לרופא הילדים בכדי לקבל עוד המלצה ובדיקה מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו