בן 4 חודשים אוכל מעט מדי במרווחים ארוכים מדי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 חודשים אוכל מעט מדי במרווחים ארוכים מדי
    איילה
    16/08/2016

בני בן 4 חודשים נמצא קצת מעל האחוזון לגילו מבחינה התפתחותית..לאחרונה אוכל מעט מאוד בערך 120 כל 4 שעות..לעיתים קם משינה לאחר שלא אכל כ-6 או 7 שעות ועדיין אוכל מעט מאוד..אני מבינה שמבחינת משקל אין לי מה לדאוג אך עדיין זה לא נראה לי תקין שתינוק בגילו יאכל כ-90 או 120 cc כל 4 שעות ואף פחות מזה...אודה לעצתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים אוכל מעט מדי במרווחים ארוכים מדי - תגובה

דפנה רון
    18/08/2016

איילה שלום,

את שואלת שאלה ממש חשובה, מפני שזה רלוונטי לכל שנות גדילתו.

חשוב לדעת שתינוק בריא, מווסת את האכילה שלו לפי צורך. הצורך שלו יכול להשתנות מתקופה לתקופה, ולפי השינוי בצורך תתאימי את עצמך.

יחד עם זאת אם פוחתת כמו החלב ולא בגלל מחלה או יציאת השיניים, ואין עלייה בחזרה אחרי שבוע- תלכי לבדוק בטיפת חלב- לא רק משקל, אלא גם אורך.
    אם אין יש ירידה בעקומות האורך, יש לגשת לבירור אצל דיאטנית לגבי הפחתת כמות אכילה.

(כדאי להכיר שיש מצבים שבהם תינוקות מפחיתים כמות חלב, אם אכלו מעבר לצורך בזמן שלפני. למשל, אם אנחנו לא יודעים לראות את הסימנים שלהם של שובע וממשיכים לתת להם עוד לאכול, יכול להיות מצב שיעלו במשקל מעבר למשקל שטוב להם וכתגובה יפחיתו את הכמות של החלב. זו דוגמה לוויסות של האכילה שלא יפגע בגדילה. לכן חשוב לאבחן קודם בעקומות אורך ומשקל)

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו