אכילה כל שעתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה כל שעתיים וחצי
    נטע
    29/05/2017

שלום רב. התינוק שלי בן 9 חודשים. נולד בשבוע 35. שוקל 7.500 ונמצא באחוזון 3 של גובה ושל משקל.
    בלילה מתעורר כל שעתיים וחצי בבכי ונראה לי שהוא רעב, משום שכאשר אני נותנת לו בקבוק הוא אוכל בשקיקה 140 מ"ל.
    במשך היום גם כן אוכל כל שעתיים וחצי או אוכל טחון או בקבוק.
    השאלה שלי היא האם זה בסדר שהוא זקוק לאוכל כל שעתיים וחצי גם ביום וגם בלילה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אכילה כל שעתיים וחצי

הוספת תגובה

• האם זה בסדר שתינוק אוכל כל שעתיים וחצי גם בלילה

דפנה רון
    06/06/2017

נטע שלום,
    קודם כל, אם הוא גומע בשקיקה 140 מ"ל כל שעתיים וחצי בלילה אני מבינה שהוא רעב.
    יתכן שהרעב שלו בלילה נובע מהמבנה שלו- שיכול לאכול רק מנות קטנות ולכן צריך לאכול לעיתים תכופות יותר.
    יש אפשרות שהרעב בלילה נובע ממעבר למוצקים בקצב מהיר מדי, המתרחש כאשר מעבירים לארוחות מוצקות, לפני שהוא יכול לאכול מהן כמות משביעה.
    בכל מקרה, אני ממליצה להיענות לסימני הרעב שלו, כדי לעודד אכילה מתוך הקשבה לסימני רעב ושובע. במקביל את יכולה לבדוק מה קורה עם קצב המעבר למוצקים.
    בהמשך, ככל שמערכת העיכול מתפתחת והתינוק יכול לנצל טוב יותר את ארוחות המוצקים שלו, תראי ירידה ברעב בלילה (ירידה בכמויות), ובאופן רגיל זה קורה עד גיל שנתיים מקסימום.

האם זה עונה לך על השאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט זה ענה לי על השאלה. תודה.

נטע
    06/06/2017

בהחלט כן. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו