החלפת תמ"ל לתינוקת בת 4 שבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת תמ"ל לתינוקת בת 4 שבועות
    ליה
    16/08/2017

שלום,
    ילדתי לפני כ-4 שבועות. למעט חלב אם שאני מצליחה לשאוב כפעם אחת ביום (מנה), בשאר הארוחות התינוקות אוכלת תמ"ל. בתחילה נתתי לה סימילאק אדוונס (עוד מהבית חולים). לאחר מספר ימים היא החלה לפתח עצירות כלשהי כך שלא הייתה עושה קקי במשך יומיים+, עם כאבי בטן ובכי עד לקקי המיוחל. בנוסף, לפעמים הקקי היה יוצא בתצורה של גושים קטנים (קוטר של שנקל-חצי שקל) לפני הקקי המשחתי הרגיל. בהתייעצות עם הרופאה החלפתי לה לסימילאק קומפורט. מאז שהיא אוכלת את הסימילאק קומפורט היציאות שלה הפכו להיות במרקם תקין, ללא גושים, ובתדירות של פעם ביום (לעיתים פעמיים). אולם, לאחרונה שמתי לב שכל פעם לפני שהיא עושה קקי היא ממש מתאמצת, בועטת ברגליים ונהיית אדומה, עד שהקקי משתחרר ואז היא נרגעת. זה ממש נראה כאילו היא מתאמצת לעשות קקי ולא ברור לי על מה המאמץ כי הוא רך ומשחתי. כמו כן, יש לה במהלך היום לפרקים כאבי בטן/גזים (בכי, בעיטות- הרמה על הבטן עוזרת). אני שוקלת לנסות להחליף לה שוב את התמ"ל בעקבות התופעות שתיארתי. ועל כן רציתי לדעת:
    1. האם יש טעם להחליף את התמ"ל או שמא מה שתיארתי הינו מצב תקין?
    2. במידה ואני מחליפה, לאיזה תמ"ל מומלץ להחליף?
    3. לפי מה שראיתי הסימילאק קומפורט שאני משתמשת הוא דל בלקטוז. ראיתי שלמטרנה יש את סדרת האקסטרה קייר. אם אני מחליפה למטרנה האם ניתן להחליף למטרנה אקסטרה קייר רגיל או שחייבים להחליף למטרנה אקסטרה קייר קומפורט (שהוא גם דל לקטוז), קרי, האם חייב לעבור מקומפורט לקומפורט או אפשר להתחיל מטרנה אקסטרה קייר רגיל.

אודה לתשובה
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• החלפת תמ"ל

דפנה רון
    18/08/2017

ליה שלום,
    בהחלט את יכולה להחליף את התמ"ל , לא מזיק לנסות, כל מה שיקל עליה.
    הייתי מנסה קודם את האקסטרא קייר קומפורט ללא לקטוז.
    קחי בחשבון שיכול להיות שהשינוי שאת רואה אצלה, קשור למזג האויר. שימי לב אם היא צורכת בבת-אחת כמות גדולה יותר, בחודש האחרון, יתכן שקשור להתחממות מזג האויר ולצמא. כלומר, האם היא שותה יותר תמ"ל בשביל להרוות את הצמא. במקרה כזה, אותה פורמולה יכולה להפיע ולצור תופעות כמו שתארת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו