תינוקת בת חצי שנה יורדת באחוזוני הגדילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת חצי שנה יורדת באחוזוני הגדילה
    אורית
    16/01/2018

שלום, ביתי בת חצי שנה. נולדה 4.4 ק"ג וגובהה בלידה היה 54 ס"מ. בכל ביקור בטיפת חלב נראה כי עולה במשקל אך באופן מתון מאוד ויורדת באחוזוני הגדילה בכל פעם. כיום, כבר באחוזון 35, שוקלת 7.2 ואורכה 66 ס"מ. סובלת מטונוס מוגבר (מטופלת בפיזיו) ולפי דעתי יש לה ריפלוקס סמוי, לא מצליחה לאכול בקבוק אם אינו מוסמך בדייסה.. סובלת אחרי בקבוק, לי זה נראה כמו צרבות ולא כמו כאב בטן.. אוכלת כך:
    8:00 בקבוק תמל- 90 עם קצת דייסה, לא מצליחה לאכול יותר מזה
    11:00 180 מ"ל פירות עם בסקוויט וכפית שקדיה
    14:00 210 מרק ירקות עם עדשים (עדיין לא התחלנו בשר)
    17:00 הנקה
    20:00 בקבוק תמל 180 עם כפית דייסה
    24:00 הנקה
    האם אוכלת מספיק? מזונות מוצקים אוכלת טוב יותר מבקבוק וללא מלחמות, אכילה מבקבוק מלווה במלחמות ורק אני מצליחה לתת לה בקבוק שלם (בשעות היום היא עם מטפלת ולכן אינני יכולה לשלב יותר בקבוקים וחשוב לי לשמור על ההנקה). כמו כן, גם מסרבת לשתות מים בכל צורה (בקבוק, כפית, מזרק) ממש קשה לה עם מרקם נוזלי מידי.. חושבת לשלב לה ארוחת מוצקים נוספת אך אין לי רעיונות מה לתת בגיל הזה.. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקפיצה..

אורית
    19/01/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה באחוזוני גדילה

דפנה רון
    01/02/2018

אורית שלום
    מהנתונים שנתת , על עקומות CDC וגם על עקומות WHO המשקל והגובה סביב אחוזון 50.
    בשביל להעריך אם אוכלת מספיק צריך לדעת:
    כמה זמן היא כבר באותם אחוזונים?
    האם פנית לרופא לגבי חשד לרפלוקס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    04/02/2018

בכל ביקור בטיפת חלב ירדה באחוזונים, בגיל חודשיים היתה אחוזון 70 בגיל 4 חודשים אחוזון 60 ובחצי שנה (לפי טיפת חלב) אחוזון 30.. למעשה, התחלתי טיפול הומאפתי בריפלוקס והחלה לעלות במשקל יפה (200 גרם בשבועיים, סופסוף) וגם נינוחה יותר.. תודה רבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו