מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לגיל 6.5 חודשיםלי28/08/2008
שלום, יש לי תינוקת בת 6.5 חודשים ורציתי להתייעץ לגבי התזונה במשך היום. לא כל כך ברורות לי ההמלצות מבחינת כמות התוספות (ירקות ופירות) עכשיו ובהמשך וניהול התזונה במשך היום. עד חצי שנה ינקה בלבד ובשבוע וחצי האחרונים התחלנו עם ירקות מרוסקים (בינתיים כ-5 כפיות). מה הכמויות המומלצות? מתי מוסיפים עוד ארוחה? איך לששלב בצורה טובה עם הנקה במהלך היום? ומהן התוספות המומלצות בעתיד הקרוב (פירות?, מרק?, דייסה? עןף?). אודה לכן מאוד על תגובתכן, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל 6.5 חודשים
כוכבית דוידיאן04/09/2008היי לי,
המעבר בין הנקה למזון מוצק הוא קשה לתינוק, הטעם שונה, המרקם שונה ולכן צריך הרבה סבלנות, בימים הראשונים מספיק שתטעם את הירקות מספר כמיות יספיקו, בהמשך ארוחת הירקות תהיה בארוחת צהרים, בגיל 8 חודשים את יכולה להוסיף עוף למרק, אורז או שיבולת שועל להסמכה ולטעם.
כמובן שבשלב זה את יכולה להתחיל גם עם הפירות, כארוחת עשר, תחילה לתת לטעום ולאט לאט להגדיל את הכמות, תוסיפי לה גם חמאת שקדים או טחינה להגברת הערך התזונתי והוספת טעם.
לא צריך למהר, לתת לה להתרגל לטעמים ולמרקמים חדשים, לא כל התינוקות דומים ולכל אחד קצב משלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת מים בשלב המוצקים ומספר ארוחות
לי14/09/2008שלום, תודה על תשובתך.. התחלנו לתת ירקות ופירות ולשמחנו בתנו אוכלת אותם בהתלהבות. רציתי לשאול: א. האם יש לתת מים לאחר ארוחת מוצקים? (קראתי במקומות שונים שיש להוסיף מים אך רופא הילדים אמר לי שאין צורך..). יש לציין שהקטנה עדיין יונקת מלא. ב. באיזה תדירות להמשיך להניק אם באמצע יש ארוחת מוצקים? כל שלוש שעות נראה בסדר? ג. האם להתחיל לאחר כשבועיים - שלושה לתת לתת שתי ארוחות (בוקר וצהריים) של ירקות ופירות? ד. מתי להתחיל לתת עוף? בנוסף, רציתי לשאול לגבי תשובתך להוסיף טחינה להעשרת הערך התזונתי והטעם- האם אין בעיה אם הכנה לאלרגיה לשומשום? קראתי ושמעתי שיש לתת מוצרי שומשום רק לקראת גיל שנה.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
כוכבית דוידיאן14/09/2008היי לי, לגבי מים, אין כל בעיה אחרי הארוחה לתת לשתות מים, אם את מגישה לה והיא מעוניית כמובן.
לגבי ההנקה, אז, תבורכי ותמשיכי להניק כמה שתירצי וכמה שביתך דורשת, כמובן שהכל תלוי בך ובסדר יומך.
באופן כללי את ארוחת הפירות אוכלים בעשר, העינין הוא שבגיל כזה ארוחת הפירות עדין לא מלאה ואם היא עדין רעבה את יכולה לתת לה גם הנקה, אותו הדבר לגבי אורוחת הירקות בצהרים, תלוי כמה היא אכלה ואם היא מעוניינת בחלב, אז ניתן בהחלט לתת לה.
עוף אני מליצה לתת מגיל 8 חודשים לפחות ולגבי טחינה לא אמוררה להיות בעיה כלל, זהמאוד מזין ומעזיר את המזון, אפשר במקום טחינה חמאת שקדים (שקדיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)