תזונה בגיל 8 חודשים ועצירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה בגיל 8 חודשים ועצירות
    לי
    21/10/2008

שלום, יש לנו תינוקת מקסימה בת 8 חודשים, יונקת ואוכלת מוצקים. בתקופה האחרונה התחלנו לתת 3 ארוחות מוצקים (לפי המלצות בספר שקראנו) שכוללות פירות או דייסה ופרי בבוקר וירקות+ עוף בצהריים וירק נוסף או דייסה בערב. בשבועיים-שלןשה האחרונים התחילה עצירות שהחמירה עם הזמן ולאחר התייעצות עם רופא התחלנו לתת שמן פרפין שהקל על המצב. רציתי לשאול מספר שאלות: א. איך אמור להיות סדר היום מבחינת ארוחות המוצקים והשילוב עם ההנקה? ב. מה המרכיבים המומלצים בכל ארוחה? ג. איך ניתן למנוע עצירות מבחינה תזונתית (לא רצתה לאכול רסק עגבניות עד עכשיו..)? ד.אני חוזרת לעבוד עוד כשבועיים וחצי. האם מבחינת סדר היום אוכל להניק פעם ראשונה בבוקר ובפעם השניה וכשאחזור הביתה בסביבות 15:00 או שיש צורך גם בתמ"ל במשך היום? אשמח לקבל את תגובתכן! תודה רבה, לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ללי

כוכבית דוידיאן
    24/10/2008

בגיל 8 חודשים תינוקות עדין לא אוכלים ארוחות מלאות ועשירות בכל המרכיבים התזונתיים, לכן חשוב לשלב תוספת של חלב, זה יכול להיות חלב אם, או תמ"ל.
    לפי הסדר הזה: בבוקר: חלב/תמ"ל, עשר: פירות , צהרים (סביבות 12:30)מרק ירקות, שעה שלוש- ארבע: חלב/תמ"ל, ארוחת ערב: חלב/תמ"ל ניתן לשהוסיף לירקות והיפירות תוספת של טחינה או שקדיה וכן דייסות לחלב.
    לגבי עצירות: יכול להיות שהתינוקת לא מקבלת מספיק נוזלים, כדאי לבדוק זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב סימילאק עם דייסה והעשרת התזונ

לי
    27/10/2008

שלום, תודה רבה על התשובה! רציתי לשאול שאלה נוספת. ראיתי בתשובתך שארוחת הערב אמורה להיות חלב (ולא שוב ירקות כמו שקראנו בספר..). לקראת חזרתי הקרובה לעבודה התחלתי לנסות לתת סימילאק (למקרה "חירום" אם התינוקת תצטרך לפני חזרתי הביתה ב-15:00) ורציתי לשאול האם ניתן לתת דייסת קוואקר, למשל, של מטרנה יחד עם תמ"ל של סימילאק או שזה בעייתי? עד היום נתנו מספר פעמים את הדייסה עם תוספת של פרי (ללא חלב). מה מומלץ? אנחנו רוצים להעשיר את התזונה שלה כי היא בת 8.5 חודשים ושקלה לפני כחודש 6.700. תודה רבה, לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללי

כוכבית דוידיאן
    02/11/2008

אין שום בעיה, את יכולה להכין לה את הדייסה עם תמ"ל של סימילאק ודייסה של מטרנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו