מועשר? מה זה אומר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מועשר? מה זה אומר?
    טלי
    14/11/2008

הבנתי שיש תמ"לים מועשרים ויש שלא. מה זה אומר? מה בדיוק ההבדל? האם זה אחד הפרמטרים שעליי לקחת בחשבון בבחירת התמ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מועשר? מה זה אומר?

הוספת תגובה

• לטלי

כוכבית דוידיאן
    19/11/2008

תמ"ל בדרך כלל מועשר בתוספת של חומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ו 6). במטרנה גם מוסיפים שמן בטאפול, שמסייעה בספיגת הסידן.
    בשלבים מתקדמים גם מוסיפים רכיבי ביו, אלו החיידיקם הטובים המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית.
    אלו מרכיבים חשובים אבל לא הכרחיים, אני כמובן ממליצה לישקול לגבי התמ"ל המושקע ביותר וכמובן את זה שתינוקך יאהב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מטרנה מועשרת באומגה 3,6?

טלי
    19/11/2008

כי ראיתי טבלה שמראה אחרת..

התעקשתי לבדוק.. והתקשרתי למטרנה, הם קצת מתפתלים אבל בסוף מאשרים שאין להם אומגה 3 בשלב 2 ..
    מה זה אומר? האם אני עלולה לפגוע בתינוק שלי אם אני מחסירה ממנו זאת? האם עליי לעבור תמ"ל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שאני יודעת את התשובה..

טלי
    20/11/2008

אז ככה, ביררתי לעומק את הנושא, ילד ראשון.. ואני אמא מתחילה, אין ברירה.. וזה מה שמצאתי באינטרנט: "חומצת שומן קצרת שרשרת, הקרויה חומצה אלפא לינולנית, היא חומצת שומן חיונית וחובה להוסיפה לכל הפורמולות בכל הגילאים. ללא חומצת שומן זו הילד יסבול מבעיות התפתחותיות רציניות ואף מוות. חומצת השומן קצרת השרשרת היא חומר המוצא ליצור חומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת שאותן אין חובה להוסיף אולם קיימות המלצות מאחר והייצור שלהן בגוף לא תמיד מתבצע ביעילות הדרושה ובשל חשיבותן הרבה במבנה המח והנוירונים ובשל כך להתפתחות הקוגניטיבית." נכון או לא נכון, אני לא הולכת להתווכח מה שבטוח אני לא אקח סיכון וחס וחלילה אחסוך מבני משהו אני עוברת לפורמולה שמכילה את כל הרכיבים ללא ספק, אופטימיל. כדי שגם אני אהיה רגועה וגם התינוק שלי. לא צריך תוספים, לא צריך לשבור את הראש- אין על אופטימיל, באמת זו הפורמולה הכי מתקדמת והכי טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

כוכבית דוידיאן
    04/12/2008

ראשית, חשוב להבין שאומגה 3 אכן זאת חומצת שומן חשובה מאוד, אבל התקופה בה היא חשובה ביותר לתינוק היא בחצי שנה ראשונה מכיוון שזאת התקופה בה הוא ניזון אך ורק מחלב.
    חשוב להבין שהכל זה עניין של "טרנד", עכשיו האופנה היא להעשיר את התמ"ל באומגה 3, עד לפני 10 שנים לא שמעו על אומגה 3 בכלל בתחליפי חלב,
    את גם יכולה להוסיף לה לבד 2 טיפות של אומגה 3 ביום, יש תוספת תזונתית כזאת המיוחדת לתינוקות וילדים.
    לא להיתפתות רק לפירסומים של חברות אלא לחקור לעומקם של דברים, בכל מקרה בחלב יש אומגה 3 תלוי רק ביחסים ובכמויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ

מורן
    07/12/2008

יכול להיות שלפני 10 שנים לא שמעו על אומגה בכלל או לא ראו בה מספיק חשיבות עובדה שהיום כבר כן רואים את הצורך הזה. אני אישית מעדיפה להתקדם ולא לחזור אחורה 10 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

כוכבית דוידיאן
    04/12/2008

קראתי מה שכתבת לגבי אופטימיל, אני חייבת לציין שאינני יודעת דבר על חברה זאת, לא הוזמנתי לפגישות שלהם, ולא קיבלתי חומר פירסומי, לעומת זאת מתחקיר שערכתי, גיליתי שמדובר בחברה שעובדת בצורה אגרסיבית ובמקום לחזק את מה שיש לה מדברת נגד החברות האחרות, אופטימיל היא חברה צעירה, המוצר אינו מיוצר בארץ, לא ההיתי רצה לשבח מוצר שעדין לא ידוע עליו הרבה, בעיקר אחרי סיפור רמדיה, אומר "כבדהו וחשדהו", לא כל מה שכתוב נכון ולא להאמין רק לדיבורים, חפשי מחקרים וכתבות בלתי תלויות. וכמובן יש את מבחן התוצאה והזמן.
    והכי חשוב, אם את נציגה של אופטימיל, חשוב שתדעי, אינני מרשה פרסומת כל שהיא לכל החברות כאן בפורום. הערה פירסומית נוספת אמחוק.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכוכבית

עמית
    07/12/2008

תראי גם אני לא ממש מכירה את אופטימיל, אבל להגיד להשוות אותם לרמדיה, לא רק שזה לא בסדר זה אפילו בגבול הוצאת דיבה. אני יודעת שיש הרבה אמהות כאן (ובכלל) שמשתמשות באופטימיל וטוב להן, אז זה אחלה מבחינתי. אני אישית מעדיפה להניק. אבל אני לא חושבת שזה פייר להשמיץ פורמולות כאלה או אחרות רק כי את לא שמעת עליהן. ואגב, בתור תזונאית הייתי מצפה שתהיי מעורה בשוק הזה של התמ"לים ושתכירי את כל החברות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמית

כוכבית דוידיאן
    07/12/2008

עמית יקירתי,
    מכיוון שהפורום הזה נועד כדי לעזור לאמהות וכל זאת בהתנדבות. אינני חושבת שזה המקום לפרסומות של כל מיני חברות. חדשות וישנות.
    כל התשובות בפורום הם בהמלצה בלבד ואין חובה לקבלם.
    מכיון שהפורום הוא בניהולי אני משאירה לעצמי את הזכות לרשום דברים לפי הבנתי, אם תקראי את מה שכתבתי תראי שלא רק שלא השמצתי חלילה אלא שאמרתי כי אינני רואה מקום לפרסום, כל אמא יכולה לפנות לאתרים ולשירות הטלפוני של החברות ולהתעניין בהם באופן אישי.

מעבר לכך אני כאן לשירותכן באופן המקצועי והאובייקטיבי ביותר

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכוכבית היקרה,

מיואשת
    08/12/2008

אני מאוד מעריכה אותך על העבודה שלך כאן, ואני בהחלט רואה את השעות שבהן את מתפנה לענות ואני אוהבת לקרוא כאן בפורום, באמת. אני גם קוראת בפורומים נוספים בכל הקשור לנושאי תזונה של תינוקות, כי אחרי הלידה התחלתי להתעניין בתחום חדש לי קצת של תוספי מזון בתקווה להשתלב ולעבוד בו (אני לא אפרט כי אני לא בעניין של פרסומת) קראתי את השתלשלות השיחה כאן, ורק דבר אחד לא היה ברור לי. את כותבת ש"מתחקיר שערכת גילית" על החברה הצעירה ש... מעניין אותי באיזה תחקיר מדובר ואצל מי. כי, בינינו, זה לא נשמע הכי נקי בעולם. הנה, תראי בעצמך את התזונאית בהתפרצה כאן והכריזה שתינוק מעל גיל שנה צריך לאכול ויכול לאכול חלב ניגר, בלי לכלכל את החברות המסחריות. מה שרק מראה כמה בורות יש בתחום הזה. לפעמים נדמה לי, ובאמת רק מהתעניינות גדולה בתחום ולמידתו, שיש יותר מומחיות לתזונה מאשר קואוצ'רים :) אז רק רציתי להביע את הערכתי לעבודתך, ולהעיר לך ממש בקטנה, שיש נושאים שחשוב ללמוד אותם. ותחקירים שאת עורכת לא תמיד נותנים את התשובה הנכונה. שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני לא באמת מיואשת :)))

מיואשת
    08/12/2008

סתם ניק שמסרב לרדת ממני כאן, מאיזו תקופה מבולבלת של אחרי לידה ומיתקפת הורמונים. אז נעים מאוד, אני רונית. :)))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירה

כוכבית דוידיאן
    08/12/2008

ראשית תודה רבה לך על הפירגון, חלילה, לא חשבתי כלל להשמיץ אף אחד וכמובן מה שעשיתי זה פשוט בדיקה עצמית שלי על המוצר, אין לי דבר אליהם ואני בטוחה שהמוצר שלהם טוב לא פחות משל האחרים, רק ציינתי שבכל מקרה לגבי כל חברה שקיימת היום, על האמא לערוך בדיקה מה מתאים יותר לתינוק שלה ומכיוון שמדובר בחברה צעירה, לפחות כאן, אני ההיתי בוחרת ללמוד גם מנסיונם של אחרים.
    תמיד כאן לשירותך
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה מאוד

מורן
    08/12/2008

זה באמת לא בסדר להשמיץ ככה את אופטימיל הקטנה שלי אוכלת אופטימיל כמו גדולה ובכלל אני שקטה כשאני נותנת לה מוצר שהיא אוהבת וגם בריא ואין צורך לזלזל במוצרים שאינך מכירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למורן ונפגעי האופטימיל

כוכבית דוידיאן
    08/12/2008

אני חושבת שצריך כאן להפסיק עם השירשור, יש דברים חשובים יותר לענות עליהם וחבל לבזב על זה את הזמן, נסכים שמדובר במוצר עם אישור של משרד הבריאות, אמהות רבות משתמשות בו ועד כה לא שמעתי תלונות.

אשמח לענות על שאלות רללוונטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו