עצירות לתינוקת בגיל חודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצירות לתינוקת בגיל חודש
    אפרת . א
    04/12/2008

שלום, ביתי בת חודש ושבוע, ניזונה ממטרנה חלבי, שלב 1. כמובן שסובלת מגזים כמו כל תינוק בגיל זה, אך בשלושת הימים האחרונים מתקשה במתן צואה, ( היה יום אחד שלא נתנה כלל ורק למחרת ולאחר שגיריתי את פי הטבעת במדחום, נתנה צואה והרבה) רופא הילדים בדק אותה ואמר שהבטן שלה מעט נפוחה ועל מנת לעזור לה עלי לתת לה כפית של מיץ תפוזים טבעי סחוט על מנת לבדוק שהיא לא אלרגית ולאחר כשעתיים לתת לה 40CC מיץ תפוזים, ואם גם זה לא עוזר, לתת לה מיץ משזיפים מיובשים ( הציע גם מיץ של עגבניה כאפשרות שלישית). בימים אלו הבכי שלה בלתי פוסק (וזה קורע לי את הלב) ורק לאחר שהיא מצליחה לתת צואה היא נרגעת וחוזרת להתפתלויות "הרגילות" של הגזים. כנגד הגזים אני נותנת לה טיפטיפות סימיקול ומנסה להרגיע עם חליטה שמורכבת מזרעוני כמון, זרעוני שומר, עלי לואיזה, תמרים, כוכבי אניס. ( עד 175 מ"ל ליום) שאלותי הן: - כיצד ניתן לדעת ממה נגרמת עצירות בגיל כזה? האם יכול להיות שמדובר ברגישות לתמ"ל הספציפי שבו אני משתמשת? האם יש רעיונות נוספים כיצד להפחית את הגזים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לתינוקת בגיל חודש

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    05/12/2008

מערכת העיכול של תינוקות לא בשלה עדין בתקופה הראשונה ולכן סובלים מבעיות עיכול, גזים ועצירויות, לרוב עד גיל 3- 3.5 חודשים זה עובר.
    לגבי הצעת הרופא למתן מיץ תפוזים/עגבניות/ שזיפים, עם כל הכבוד ההיתי מפסיקה זאת במיידי.
    מה שקורא שמזונות חומציים אלו סתם מגרים את מערכת העיכול ויכולים לגרום לעוד סיבוכים בעתיד.

אז מה לעשות?
    1) לבדוק אם את מכינה את התמ"ל לפי הנחיות היצרן בדיוק.
    2)להגיש לה אחרי האוכל מעט מים רתוחים (בשום אופן ואופן לא תפוזים/ עגבניות או כל חומר משלשל אחר)
    3)לבדוק רגישות לחלב - כדאי לשקול מתן תמ"ל צמחי או נוטרמיגן (מתאים לתינוקות רגישים לחלב, מדובר במוצר מפורק מאוד)
    4)לשקול מעבר למוצר של חברה אחרת

אשמח לשמוע את תגובתך, זיכרי , בתקופה הזאת כל י ום הוא יום חדש, כך שביתך התינוקת יכולה לקום יום אחד ולהפתיעה אתכם בלי גזים :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה...

אפרת . א
    06/12/2008

כוכבית שלום, תודה על התגובה המהירה, אני אשמע בעצתך ואפסיק מיידית עם התפוזים (לעגבניות ולשזיפים לא הגעתי כלל...) רציתי לשאול בנוסף, במידה וביתי אכן רגישה לחלב, האם ניתן לגלות זאת רק ע"י מעבר לתמ"ל צמחי, או שיש עוד דרך לגלות זאת? במה מתבטאת רגישות לחלב? האם זה זמני לתקופת הינקות? במידה ועוברים לתמ"ל צמחי, האם זה מספק את כל הצרכים התזונתיים לתינוקת במידה שווה כמו תמ"ל חלבי? האם כדאי תחילה לנסות תמ"ל חלבי של חברה אחרת ורק אם אין שיפור, לעבור לתמ"ל צמחי? אודה לתגובתך... עצתך חשובה לי. אפרת.א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    06/12/2008

היי, חלב הפרה הוא קשה יותר לעיכול, הרבה יותר מחלב אם,ש הוא למעשה מפורק וניספג ומתעכל בקלות.
    הרגישות הזאת יכולה להיות רק בתקופה הראשונה עד גיל 3-4 חודשים, בכל אופן אני באמת מליצה לך לנסות תמ"ל של חברה אחרת ורק אם לא אז לעבור לצמחי.
    לגבי התמ"ל הצמחי, הוא מכיל את כל המרכיבים התזונתיים להם זקוק התינוק.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו