מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת - 8 חודשיםדנה לוי14/12/2008
ביתי בת ה8 חודשים נולדה במשקל 3.040, כיום שוקלת כ-7 קילו בקושי. אני מניקה אותה עדהיום אך היא מגלה העדפה ברורה למוצקים. להלן התפריט, בבוקר הנקה + השלמת חלב שאוב (הכמות משתנה אבל אף פעם לא אוכלת יותר מ150 מ"ל) אח"כ במעון היא אוכלת מנה פירות ומנה ירקות ולפעמים קצת חלב שאוב (כ-100 מ"ל גג)ואח"כ מתחילה הבעיה. היא בקושי מוכנה להכניס משהו לפה אחרי הצהרים, אני עושה לה לפעמים דיסה סמיכה של מטרנה גם וגם אבל היא גומרת בקושי 120 מ"ל ואז נרדמת ב18:00 וישנה עד הבוקר. בנוסף, מכיוון שבמעון היא לא מקבלת עוף, אני מתלבטת אם במקום הדיסה לתת לה מרק עם בשר, אבל אז היא לא מוכנה לאכול דיסה (שיש בה גם תמ"ל ולכן זה חשוב לי...). בלילה היא גם לפעמים קמה לינוק אבל מדובר בפעם אחת ובכמות שהיא יותר נשנוש מארוחה... היא סרבנית בקבוקים ומעדיפה בבירור אוכל בכפית. היא קטנטונת ואני מודאגת מאד...אני מנסה לתת לה לאכול מתוך שינה לפעמים (לפחות שאוב שלי שקצת תאכל אבל היא פשוט לא אוהבת חלב!) יוצא שיש ימים שהיא אוכלת בקושי 180 מ"ל חלב במשך כל היום...מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן19/12/2008עכשיו זהו בדיוק הזמן להרגיל אותה לדברים, למזונות מכיון שמגיל שנה בקירוב, תינוקות מגבשים כבר את העדפות שלהם.
ראשית לגבי הבקבוק,את יכולה לרכוש פיטמת מעבר, ניראית כמו קשית רכה ומתלבשת על הבקבוק, ככל שידוע לי לאוונט יש כזאת פיטמה, ומניסיון זה מצויין לתינוקות שלא מעוניינים לקבל בקבוק.
אני ההיתי ממליצה לך לנסות מספר ימים סדר חדש, להתחיל כוויכול מההתחלה, זאת אומרת כך:
חשוב שהיא תתעורר רעבה לכן מהלילה הראשון אני ממליצה לך להגיש לה מים במידה והיא מתעוררת, בבוקר להגיש לה את החלב, לבקש מהגננת שמאכילה אותה להוסיף לה טחינה או שקדיה לפירות ולירקות ואני גם מאוד ממליצה לך על אבוקדו. כשאתם חוזרים הביתה, אני מניחה שבסביבות 4 אחה"צ, תנסי למשוך אותה מעט ואז להגיש לה מרק ירקות עם עוף ו2 כפות שיבולת שועל, ממליצה לך להוסיף גם שמן זית וכפית שקדיה. לאחר כשעתיים תגישי לה חלב+דייסה ביחד כדי שתקבל את כל המרכיבים וכך גם בארוחה אחרונה לפני השינה, סביבות 21:30 -22:00., אם תתמידי בסדר הזה במשך כמה ימים היא תתרגל, אני ממליצהל ך לרכוש תוסף בשם ביוסטראט, את יכולה לחפש עליו בגוגל, זהוא תוסף על בסיס פירות ושמרים, עשיר בויטמיני בי ומצויין כדי "לפתוח תיאבון " לילדים סרבנים.
מקווה שתצליחו
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
