מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוקת בת שנהעדי05/01/2009
בתי בת שנה, נולדה במשקל 3410 וכיום שוקלת 8150 בטיפת חלב וכן גם אני לא מרוצה מהמשקל פעם היתה באחוזון ה-50 כיום ירדה לאחוזון ה-5 היא נמצאת במשפחתון. יש לציין שלילדה אין תאבון כלל בנוסף לכל החלה להוציא כעת שן ראשונה. אשמח אם אוכל לקבל טיפים מה לעשות על מנת שתעלה במשקל. לתשובתכם אודה היות ואני מוטרדת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקת בת שנה - הוספת מידע
עדי05/01/2009שכחתי לציין שהילדה לא אוהבת לנסות דברים חדשים. גם לגבי דברים שמכירה יש צורך להאכיל אותה בכוח. בטיפת חלב המליצו לי להוסיף חמאה לסימיאלק ובמקום פירות לתת מנת סימילאק נוספת. ובמרק להוסיף שמן קנולה. להלן התפריט היומי: 7:00 - סימילאק 150 מ"ל עם שבעת דגנים מעורבים (לעיתים אוכלת רק 90 מ"ל) 10:00 - סימילאק באותה מתכונת במקום הפירות התחלתי משבוע שעבר בהמלצת טיפת חלב 13:30-14:00 - מרק ירקות 17:30 - מעדן קטן 20:30 - סימילאק אוכלת כ- 90 מ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה לעזור
צביה05/01/2009שלום עדי, אני לא אשת מקצוע אבל עד שיענו לך אנסה לעזור. אני אמא לתינוק בן שנה המצב שלנו מאוד מאוד דומה. נולד 3.450 היום שוקל 8.600 אחוזון 5 לא אוהב לאכול שום דבר חדש, ועכשיו יוצאות לו 4 שיניים ראשונות בו זמנית. אז כך לאחר כל הדאגות שלי ונסיונות האכלה פנינו לדיאטנית אשר המליצה על תפריט לדוגמא וכך אני עושה ומעשירה את תזונתו: ארוחת התעוררות- סימילאק בתוספת 2 כפיות שמן קנולה ארוחת בוקר-פירות+אבוקדו+טחינה גולמית (ממה שהבנתי יותר עשיר מבקבוק סימילאק מבחינת קלוריות) ארוחת צהריים- ירקות עם בשר ועם קטניות כמו כוסמת, שיבולת שועל, אורז, עדשים וכו' ותמיד אני מוסיפה למי הבישול שמן זית או קנולה. וגם חצי פרוסת לחם ארוחת ערב- מעדן+בסקוויטים של מטרנה ארוחת לילה -סימילאק 180 מ"ל המליצה לי גם על דייסות אך מסרב בתוקף... ועוד עצה שקיבלתי מהמון אנשים מקצועיים זה לאכול ביחד איתו ממש לשבת בשולחן להכין לעצמך ארוחה להושיב על ידך ולהתחיל לאכול וגם אז היא תירצה ותבקש בעצמה. בהתחלה זה לא עבד אבל פתאום לאחר כמה נסיונות התחיל לבקש ולאכול קצת יותר טוב. אין שום תשובה שבאמת יכולה לעזור ועדיין נורא קשה לי אבל נסי להישתחרר מהלחץ ולא לשדר לה כי הם מרגישים הכל. מנסיון מקווה שעזרתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה
כוכבית דוידיאן05/01/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
כוכבית דוידיאן05/01/2009ראשית, כל הכבוד לצביה, אהבתי את התשובה ואני בהחלט מצטרפת אליה.
חשוב גם לציין שתקופת הוצאת השיניים גוזלת מהתינוק המון אנרגיה יחד עם זאת שזה פוגם בתיאבון ובחשק לאכול, גורם לעליה בחום, שילשולים, כאבי אוזניים ולסתם חוסר נוחות.
מעבר לכך אני באופן אישי, כלל לא ממליצה על פיטום, לא ממליצה על הוספת שמנים וחמאה כדי לגרום לעליה במשקל, זאת עצה שסוגרת חור אבל בעתיד עלולה לגרום לבעיות הפוכות כמו השמנת יתר.
גם בתחום האכלה כמו בחינוך, משחק פסיכולוגי תמיד הולך, אל תכריחי אותה לאכול, אל תגישי לה אוכל אלא, הושיבי אותה לידכם כאשר אתם אוכלים, אל תגישי לה דבר ותני לה לבקש לבד.
גווני לה את המזון וחפשי מזונות שיהיו ערבים לחכה, את יכולה להוסיף שקדיה ואבוקדו לפירות, לסימילאק הוסיפי דייסת שיבולת שועל או כל דייסת דגנים אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)