תפריט יומי לתינוקת בת 8 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט יומי לתינוקת בת 8 חודשים
    הלן
    10/01/2009

שלום, בתי יהלי בת 8 חודשים, תינוקת מדהימה רגועה וחייכנית עם התפתחות קוגנטיבית ובריאותית תקינה. אוכלת 5 ארוחות ביום מהם 2 ארוחות של מוצקים : מרק וסלט פרות. כמו כן סוגים שונים של דייסות מטרנה (בצלחת) וסימילאק. רציתי לשאול איזה ירקות ופירות וסוגי אוכל שונים אפשר להכניס לתפריט היומי חוץ מהודו, בטטה, קושוא וכל הדברים הרגילים. יש לי הרגשה שמשעמם לאכול כל הזמן את אותם דברים למרות שאני מנסה לגוון במרקים המבחר עדיין מצומצם. אשמח אם תחדשו לי ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• להלן

כוכבית דוידיאן
    15/01/2009

ראשית חשוב שתדעי שאם היא אוכלת טוב , סביר להניח שלה זה כלל לא מפריע.
    אם בכל זאת את רוצה לגוון מעט, הוסיפי לה למרק שיבולת שועל, כל הירקות אפשריים מלבד, חציל ופלפל ירוק.
    יכולה להוסיף לה שקדיה או טחינה לפירות שמוסיפים טעם וכן גם מעט סילאן תמרים.
    בשלב זה ניתן גם להכין תבשילים מקיטניות , מומלץ עדשים ירוקים ואדומים וכן תבשילי דגנים מקוסמת וקינואה..
    לא לשכוח לטבל בסוף הבישול עם שמן זית

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא מקצועית

דנה
    18/01/2009

הי, גם לבתי קוראים יה-לי והיא בת שנה. לשאלתך את יכולה להוסיף לה כמעט את כל הירקות- בצל, גזר, קישוא תפו"א, בטטה, כרישה, וכו'... את יכולה להוסיף קטניות..... קורנפלקס (עם בננה נורא טעים)..... אבוקדו....טחינה (בריא נורא עדיף להכין לבד)... חוץ מזה שאת יכולה לגווןבצורת ההכנה: פעם בבישול ופעם בתנור... להוסיף תבליני ם ירוקים: בזיליקום, שמיר, אורגנו..... ולסיכום אני ממליצה בחום על הספר טעמים ראשונים של מיכל וקסמן, לי הוא נתן המון רעיונות טובים..... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעמים ראשונים

ענת
    18/01/2009

גם לי יש את הספר של מיכל וקסמן ספר מדהיייייייייים מומלץ בחום אגב , גם אני אמא לילדה בת 8 חודשים ואחרי שעיינתי בספר הרגשתי עד כמה שאני מפספסת דברים בתפרט של בתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמהות היקרות

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

מצויין, אין כמו להעזר אחת מנסיונה של השניה, כמו שמתחלקים במתכונים של גדולים, על אחת כמה וכמה כדאי לקטנים, כי הרי חשוב לנו כל כך הגיוון
    הספר הוא מצויין ואני מצטרפת להמלצות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו