מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בתת משקל- בבקשה עיזרו ליקרן17/01/2009
יש לי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים גובהה 61.5 ס"מ והיא שוקלת 4900. עפ"י עקומת הגדילה בטיפת חלב התברר לי כי היא נמצאת בתת משקל. לירי (שמה של התינוקת) נולדה במשקל 2820 וינקה עד גיל חודשיים בשילוב של בקבוק סימילאק אחד ביום (60 סמ"ק) וכל אותו הזמן עלתה יפה במשקל, מגיל חודשיים ניזונה רק מסימילאק עפ"י דרישה וכאשר נאמר לי בטיפת חלב כי היא בתת משקל בדקתי ומצאתי שהיא אוכלת ביום 600 סמ"ק בלבד ולפעמים אף פחות וזאת למרות שעפ"י החישוב (משקל*150) אמורה לאכול כ-750 סמ"ק. אני מציינת כי לאחר הביקור בטיפת חלב שמתי לב שלירי אוכלת כל שעה כמות קטנה של התחליף (בין 30 ל-60) ולכן התחלתי להקפיד על מרווחי זמן של כ-3.5 שעות בין ההאכלות, וכך נוצר מצב בו כל האכלה נמשכת כשעה ונראה כאילו שאני "דוחפת" לה את זה (היא מפסיקה לאחר שאוכלת 60 סמ"ק ולא רוצה להמשיך ואז אני ממתינה קצת וממשיכה בהאכלה) ולמרות שאני "מושכת" אותה בין בזמנים עדיין אוכלת רק 110 סמ"ק בקושי. אני מציינת כי היא ישנה כ-8 שעות רצופות בלילה מבלי לקום (בין 23:00 ל- 07:00) וגם כאשר מתעוררת לאחר שנת הלילה אוכלת רק 60 סמ"ק וחוזרת לישון לעוד 3 שעות. לירי היא ילדה חייכנית ושמחה, לא פולטת ולא מקיאה, אני משתדלת מאוד לשחק איתה בכל זמן העירות שלה ולשמח אותה, היא מקבלת המון אהבה מכל המשפחה אז למה היא מסרבת לאכול? אני מאוד דואגת לה, בבקשה עזרו לי. יש לי ילד בן 3.5 ומעולם לא הייתה לו בעיית תזונה. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
כוכבית דוידיאן22/01/2009ראשית סליחה על העיכוב בתשובה, אני מבינה את הדחיפות והלחץ.
יקירתי, זיכרי שאין ילד אחד דומה לשני, לא כולם הולכים לפי הספר וצריך הרבה סבלנות.
כמו שכתבת, הפער בין הארוחות הוא מאוד חשוב, אך קשה מאוד להרגיל, לכן לא להישבר, פתחי פער של 3-4 שעות בין הארוחות, כדי שתגיעה מאוד רעבה, ממליצה לבדוק גם את גודל הפיטמה, יכול להיות שקשה לה והיא מתעייפת.
לאט לאט היא תשלים את הפערים, כל עוד את רואה שהיא נמצאת במגמת עליה אין מקום לדאגה.
המון בהצלחה ואשמח לשמוע איך הולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)