מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבת תשעה חודשיםדפנה08/02/2009
בתי בת תשעה חודשים יונקת (מעולם לא קיבלה תמ"ל) ואוכלת שתי ארוחות מוצקים ביום. שוקלת כתשעה ק"ג. יש לי מספר שאלות בקשר לתזונה שלה: 1.אנחנו נוהגים לתת לה מספר פעמים בשבוע מנגולד וסלק (כל אחד בנפרד כחלק ממתכון שלם). בחוברת של תזונות תינוקות ופעוטות שקיבלתי בקופ"ח נרשם שלא מומלץ לתת את המזונות הנ"ל לתינוקות כיון שהם מעכבים את ספיגת הברזל בגוף. האם זה נכון? האם למנוע ממנה בכלל את המאכלים האלה (שהיא מאוד אוהבת) או רק להגביל את צריכתם? 2..בתי לא אוהבת פירות-כלומר היא מתה על בננה אבל אני כמעט נמנעת מלתת אותה כי היא סובלת מעצירויות שהתחילו כחודש לאחר התחלת המוצקים (לפני כן היו לה יציאות מספר פעמים ביום). אגס ותפוח היא לא כ"כ אוהבת. ניסנו אותם במספר וריאציות אפשריות-עם פירות יבשים שונים (שזיף,מישמיש,תמר-כולם יחד או כל אחד לחוד),עם שקדיה,עם ביסקויטים של מטרנה וכמובן רק פירות לבד. היא אוכלת מהפירות מעט ובחוסר חשק לעומת ירקות והבשר שהיא אוכלת די יפה. מה אפשר לתת לה לארוחת בוקר במקום פירות? ניסתי לתת לה דייסה (דייסת שיבול שועל ע"ב מים ודיסת שמונה דגנים של מטרנה ע"ב חלב שקדים) והיא לא אהבה. האם ניתן לתת לה חתיכות לחם עם גבינה במקום/בנוסף לפירות? 3.כאמור,היא סובלת לפרקים מעצירות ומקבלת,בהנחיית הרופא, באופן קבוע שמן פריפין (בערך כף ביום) כבר חודשיים. האם היא עלולה ליצור תלות בשמן הפריפין או סוג של סבילות אליו? 4.מכיון שהיא יכולה להתחיל לאכול מוצרי חלב כעת אילו מוצרים מומלצים? 5.נראה שבתי תמיד תעדיף לינוק על פני אוכל אמיתי.הדבר בא לידי ביטוי בכך שבסופי שבוע היא אוכלת פחות טוב (במשך השבוע המטפלת מאכילה אותה כשאני בעבודה) ואני גם לא מצליחה הלרגיל אותה לאכול ארוחת ערב. האם יש לכך פתרון? מה מומלץ להציע בגילה כארוחת ערב? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה
ד''ר חוה סולם11/02/2009שלום רב!
משקלה של בביתך תואם את גילה. לגבי העצירויות אני ממליצה על מתן מים או מיצים טבעיים של תפוזים, קלמנטינות, ורסק עגבניות. אינני ממליצה על פירות יבשים כי הם מגרים את הצורך למתוק,
וגם אם כן מומלץ רק אורגני, כי מוסיפים כל מיני כייקלים וסוכרים רגילים לשימור הפירות הרגילים.
שמן פרפין ידוע כי עוזר נגד עצירות, אך נראה לי שתתיעצי עם הרופא כי הטיפול בשמן אינו לתקופה
ארוכה.
אם ביתך מסיימת את הארוחה האחרונה בשעות בין 17-19 זה מצויין מבחינת חילוף החומרים.
אני ממליצה על אכילת כפית סלק חי מאודה ומרוסק בארוחת-הצהריים כי זה עוזר מצויין נגד
עצירות ולשמירה על כמות הברזל בגוף (אך לא לערבב עם מוצרי חלב, כי מונע קליטת ברזל
בצירוף בין סלק, ירקות וחלב ומוצריו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)