מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לפעוטה בת 3.5 חודשיםחסוי16/02/2009
שלום. בתי בת שלושה וחצי חודשים ושוקלת בערך 5.5 ק"ג ואכלה עד לפני כשבועיים כמעט רק הנקה (מדי פעם סימילאק). בגלל שאני בקרוב חוזרת לעבודה התחלתי להרגיל אותה לבקבוק במהלך היום והנקה בלילה. משום מה בימים האחרונים היא לא מוכנה לאכול ארוחות מלאות (אני מצפה שתאכל כ 120 CC לארוחה לפחות - על פי חישוב של 160 CC ל1 ק"ג). לפני השינה שלה אין לי מספיק חלב בשבילה ואני נותנת לה בקבוק סימילאק אך היא לא ממש אוכלת - אולי 70 CC כך שגם במהלך היום יש ארוחות שהיא לא אוכלת באופן מלא (בעיקר בארוחה השנייה של הבוקר) וגם לפני השינה היא לא ממש ממלאת את עצמה (לפעמים היא גם עייפה מדי כשמגיעה השעה שלה לארוחה שלפני השינה). יש לציין שלפני שאני הולכת לישון אני מניקה אותה כשהיא ישנה. עד לפני שבוע היא הייתה ישנה לפחות 6 שעות בלילה ועכשיו המצב השתנה לרעה. בקיצור, לשאלתי... על מנת שתחזור לישון היטב בלילה, איך אצליח לגרום לה לאכול ארוחות מלאות מבקבוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחופית
כוכבית דוידיאן18/02/2009מכיוון שביתך התרגלה לאכול בעיקר חלב אם, שהוא קל יותר לעיכול ומתעקל מהר מאוד, סביר להניח שהיא תרגיש שובע לזמן רק כאשר התחת להוסיף לה את התמ"ל.
ההיא סבלנית, המשיכי להגיש לה את הבקבוק בזמני הארוחות ואולי אף כדאי לשקול הגדלת הפערים בין הארוחות.
מעבר לכך לפני השינה, אם את מקלחת אותה קודם אז עדיף לאכול אחרי המקלחת מכיוון שמשום מה זה פותח את התיאבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)