מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האכלה וגזים לתינוק בן חודשנעמה22/02/2009
שלום, בני בן החודש סובל מאוד מגזים, זה התחיל לו כבר בגיל שבועיים. קראתי קצת באינטרנט, והבנתי שגזים יכולים לנבוע גם מהאכלת יתר. אני חוששת שאני מאכילה אותו קצת יותר ממה שצריך. אני משלבת הנקה עם סימילאק. אני שואבת ונותנת לו מבקבוק כי אני מעדיפה לעכוב אחרי כמויות האוכל שלו ולדעת כשהוא בוכה אז זה לפחות לא מאוכל. הוא אוכל בן 120ל 150 מ"ל, אם זה סימילאק או הנקה. לפעמים הוא אוכל גם 80 ונראה לי שהספיק לו כי הוא כזה נרדם תוך כדי אכילה. ואז אני מנסה שוב לתת לו והוא ממשיך לאכול ויש פעמים שלא. השאלה שלי כמה הוא אמור לאכול בערך? אם הוא לפעמים אוכל 80/70 ונראה שהספיק והוא רגוע האם לנסות להמשיך להביא לו? כמובן ששום דבר לא נעשה בכוח והילד פשוט אוכל יפה. והאם יש פעמים שגם אחרי שאכל שאיבה ועברו רק שעתיים - הוא רעב? כי זה קורה לי לפעמים כמו שאת מבינה אני ממש מתוסכלת וקשה לי לראות אותו ככה סובל. אני גם רוצה לציין שיש לו גזים שנשמעים ממש חזק האם יש קשר לרמת הכאב? אשמח לתשובה מהירה. נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמה
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, לא ציינת כמה משקלו, אבל בדרך כלל בגיל זה הכמות נעה בין 80-120 מ"ל, יכול להיות שהוא אוכל יותר ממה שצרייך, כדאי גם לעקוב אחר המשקל שלו ולראות מה קצב העליה, זה גם יכול להיות נתון בשיקול.
רוב התינוקות סובלים מגזים בתקופה הראשונה, מערכת העיכול לא בשלה עדין, אצל רוב התינוקות זה נעלם עד גיל 3 חודשים.
המלצות: לבדוק מה הכמות המומלצת לאכילה, לפתוח פערים שווים בין הארוחות, לבדוק את הכנת התמ"ל אם מכינים אותו בדיוק לפי ההוראות.
וזיכרי, לא כל פעם שהוא בוכה הוא רעב, נסי להרגיעה אותו עם מוצץ או עיסוי מעגלי סביב הטבור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכוכבית
נעמה22/02/2009היי כוכבית, לשאלתך, בני נשקל בשבוע שעבר. בדיוק חודש אחרי לידתו ומשקלו היה 4.160. כמו כן, בד"כ הוא אוכל מסודר כל 3 שעות. ישנם פעמים שהוא לפעמים אוכל 80 ובפעם הבאה שהוא מתעורר הוא אוכל יותר וגם מתעורר לפני הזמן. הוא לפעמים מגיע לארוחות של 150 מ"ל ונראה לי שזה הרבה מידי בשבילו ואני לא רוצה להביא לו סתם, למרות שהוא תמיד אוכל את מה שאני מביאה לו (עד 150 מ"ל),. האם זה אמור להיות כך? ונכון לעכשיו וכפי שאת מבינה מהסברי כמה אני אמורה להאכיל אותו בכל פעם? מכיווון שאני שואבת אני מתבאסת לזרוק את החלב ששאבתי וחיממתי לאחר מכן, כי כמו שרשמתי הוא לפעמים אוכל הרבה ולכן אני מחממת בהתאם לזה ואז הוא נרדם והאוכל הולך לפח. וחבל. מה את מציעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה
כוכבית דוידיאן22/02/2009היי, לפי משקלו הוא צריך לאכול בין 90-120 מ,ל כל 3 שעות.
שאני ממליצה לך להקפיד על הפרש של 3 שעות בין הארוחות.
כשאת מחממת לו חלב שאוב, אני ממליצה לך לחמם פחות אך שיהיה בהישג יד כמות נוספת שטרם חיממת.
ככה לא תצטרכי לזרוק -לבכות על חלב שנשפך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)