מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק רזה הודעה מה22/02 שלומיתשלומית27/02/2009
שלום ילד בן 10 חודשים בגיל חצי שנה התחלתי לתת לו ירקות גזר קישוא בטטה תפו"א טחון אכל יפה לאחר כשבועיים כשהחל לאכול חלה ולאחר המחלה סרב לאכול ( כל פעם פחות ופחות) עשיתי הפסקה של כמה ימים כל פעם וניסיתי שוב אך ללא הועיל. התחלתי לתת פירות לאחר זמן אכל כמות יפה וגם אז לאט לאט אכל פחות ופחות יש לציין שהילד ינק עד גיל שמונה חודשים מאז ומתמיד לא אכלן . כל הזמן באחוזון ה7 ועכשיו באחוזון ה3. לאחרונה בחודשיים שלושה האחרונים אוכל מטרנה וגם לא בכמויות אדירות בסה"כ ההתפתחות תקינה ישן טוב ( קם פעם אחת בלילה לאכול) חביב בעל מזג טוב. הרופא אמר לי לנסות כמה ימים לתת לו רק בבוקר ובלילה מטרנה ובשאר היום לתת ארוחות מסודרות ולא להשלים עם מטרנה ואמר שילד רעב בסוף אוכל אבל לאחר שלושה ימים הילד פשוט לא אוכל כלום וגם נראה לי שאני עושה לא ראקציה הפוכה. מאד חשוב לי להקנות לו הרגלים נכונים לא לאכול שטויות לאכול מסודר לא להפעיל לחץ אבל אני מרגישה די מתוסכלת מכל המצב ומפחדת שאולי חסר לו משהו ( היום כבר נשברתי ונתתי מטרנה..). יש לציין שאוכל מרוסק הוא כמעט ולא מוכן לקבל בכפית רק לפעמים, וכשאני נותנת חתיכות של אוכל כמו פסטה לחם אז הוא כבר גורף באצבעותיו מכניס לפיו לרוב מוציא ולעיתים בולע. לסיכום ניתן לאמר שרוב תזונתו מהמטרנה (בערך 800 מ"ל ביממה) . אני מאד מודאגת כי הרופא אמר שהמטרנה לא מספיקה ומצד אחד אני רוצה להאמין שבלי לחץ ועם הרבה סבלנות בסוף הוא יתחיל לאכול. יכל להיות שיעוץ יעזור לי? גובהו 75 ס"מ ומשקלו בערך 8 קילו . אשמח לתגובה מהירה אמא מודאגת (ילד ראשון) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומית
כוכבית דוידיאן28/02/2009אמאלה יקרה, אני אנסה לתת לך תשובה, אבל כמובן מומלץ במצב כזה יעוץ אישי.
במצב כזה אני ממליצה להתחיל מההתחלה, כמו בגיל חצי שנה, לפתוח דף חדש.
במשך מספר ימים להגיש לו תמ"ל.
אחר כך לאט לאט להרגיל אותו לארוחת הירקות תוך כדי שאת מגדילה לאט את הכמויות ובאופן הדרגתי את משלבת סוגי ירקות שונים ולאחר מכן עוף ודגנים.
אחר כך התחילי עם הפירות באותה צורה.
מקווה שזה יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)