מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתן ברזלגל09/04/2009
שלום רב
בתי בת 4 וחצי חודשים התחילה לקבל ברזל בהדרגה עכשיו היא מקבלת 2 טיפות (משהו כמו שבוע וכמה ימים התחילה מטיפה אחת).
המצב הוא כזה שאחרי כל ארוחה יש לה יציאה ודי מימית מה שלא היה אופיני לה לפני כן היה לה יציאה פעם אחת לא מיימית סבירה, דבר נוסף נראה שהיא פחות שקטה מעט לא שקטה , אולי זה שיינים אבל רצציתי לדעת:
האם זה בסדר היציאות האלו או שכדי להחליף ברזל?
ואני נותנת לה את הברזל אחרי שעה שעה וחצי מהאורחה - כי אחרת היא נרדמת לי עד הארוחה הבא ולא יצא לילתת לה, אז אני מעדיפה לתת לה אחרי שעה וחצי. האם זה בסדר?
דבר נוסף היא פולטת הרבה מהיום שהי נולדה אך עולה במשקל , אז יש מצב שהברזל ?"נפגש" עם החלב בכל מקרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד''ר חוה סולם10/04/2009שלום רב!
בדרך-כלל השינוי במתן ברזל הינו עצירות, לכן לדעתי יש לפנות לרופא המטפל.
פליטות מרובות יכולות להיות ממספר גורמים ויש לעשות אבחנה מבדלת (כלומר לחלפש את
הסיבות) להלן כמה מהן;
א.אכילה מהירה- להוסיף דייסת אורז לחלק את הארוחה ל-2 לעשות גרפס, להקטין את מעבר המזון.
ב.גאזים- לתת תה צמחים קמומיל או שומר.
ג.התינוק רוצה לשחק אחרי האוכל- לשחק איתו במתינות.
ד.אחרי גיל 3 חודשים להתייעץ עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)