מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה, הסבר לתזונת תינוקת בת חצי שנאפרת19/04/2009
שלום...
בתי היקרה מגיעה לגיל חצי שנה בעוד עשרה ימים, כרגע היא אוכלת מטרנה צמחית שלב 1 (צמחית בגלל רגישות לחלב) אוכלת 5 ארוחות ביממה של 180cc לארוחה בשעות די קבועות וישנה לילה שלם. שוקלת בערך 9.5 ק"ג, יש לי כמה שאלות מאחר ואני אמא טרייה...:
1. הייתי רוצה לדעת האם כדאי לשלב מטרנה חלבית כארוחה אחת ביום (לפני כחודשיים ניסיתי לתת לה ארוחה אחת חלבית והיא הקיאה יום שלם...) ואז להמשיך את שאר הארוחות עם צמחית?
2. האם כדאי לשלב לה מטרנה צמחית "גם וגם" שזה גם תמ"ל וגם דייסה?
2. לגביי התחלה של פירות וירקות, מה מתחילים קודם, ואיך ? איזה פירות מומלצים והאם לערבב אותם ובאיזה כמות לתת לה כל יום? ואיזה ירקות מומלצים?
3. האם מומלץ לתת גרבר?
בבקשה, אין לי מושג בדיוק איך מתחילים לשלב את הפירות והירקות אנא עיזרו לי...
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
ד''ר חוה סולם20/04/2009שלום רב!
יש לציין כי ביתך אוכלת יפה, אך גם לציין כי עד גיל שנה רצוי שתינוק ישקול בסביבות 10 ק"ג,
לכן, אל תצפי לעליות מוגזמות במשקלה, גם ככל שהתינוקת יותר בתנועה המשקל מתייצב.
ידוע, כי תינוק שאינו מגיב טוב למת"ל חלבי, הרופא נותן אפשרויות אחרות.
לגבי פירות וירקות, נהוג להתחיל מגיל 6 חודשים, הפירות המומלצים ביותר הינם תפוח-עץ, אגס,
אפרסק לבן, את כולם לצריך לקלף ולרסק בבלנדר. אפשרי להתחיל עם כל פרי בנפרד ללמספר
ימים, כדי לוודא שהפרי מתאים, וכך לכל פרי שמתאים להוסיף עוד פרי נוסף, ובנמשך ניתן לשלב
חצאי פירות ביחד בבלנדר וגם להוסיף בהמשך 1 כפית שקדיה.
לגבי ירקות זה יותר קל, לערבב מסוג הכתום, בהמשך להוסיף בצל (יש להוציאו לפני הטחינה)
אפשרי להוסיף סלרי (גם להוציא לפני הטחינה) אפשרי להוסיף בהמשך קישוא ותפוח-אדמה.
אחרי תקופה של הרגל ניתן להוסיף בד"כ מגיל 7 חודשים ומעלה רצועות של עוף למרק, ללא עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)