כמות מזון לתינוק בן שבועיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מזון לתינוק בן שבועיים
    ר
    19/04/2009

שלום, מה הכמות המומלצת של מזון לתינוק בן שבועיים וחצי עם משקל 3500 ק"ג. הוא אוכל כ 2 ארוחות ביממה של חלב שנשאב סביב 100 גרם ואת יתרת הארוחות הוא אוכל סימילאק. עד ל 3 ימים אחרונים אכל סביב 60 גרם לארוחה ואז התחיל לדרוש יותר ועכשיו אוכל גם סביב 90-100 גרם. שמנו לב שהוא התחיל לסבול יותר מכאבי בטן ונשימתו נהייתה כבדה יותר והוא כאילו "נוכר". הייתי היום אצל רופא הוא המליץ להגביל כל ארוחה עד 75 גרם לכל היותר (גם חלב וגם סימילאק). אומנם הנשימה וכאבי בטן השתפרו אבל הוא כל הזמן מחפש אוכל, בוכה הרבה ובקושי מצליח להירדם. אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. בגיל הזה הם לא אמורים לקבוע בעצמם כמה לאכול כדי להרגיש שבעים? עד עכשיו הדריכו אותי לתת אוכל לפי דרישתו של התינוק כל 3 שעות אם זה תמ"ל ואם חלב אם אז לעיתים עוד יותר תכופות.
    ועוד שאלה- איך מחשבים מתי וכמה להגדיל את הכמות של אוכל ביחס למשקל?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרוסלנה

כוכבית דוידיאן
    22/04/2009

הכמות המומלצת לתינוק במשקל 3500 ג הוא כ בין 60-90 מ"ל כל שלוש שעות.
    במידה ואת רואה שהוא בוכה אחרי האוכל כדאי לשלול מצב של גזים, במידה ולא מדובר בגזים ואת רואה שהוא רעב, כדאי להיוועץ עם רופא , אולי כדאי להוסיף לו כפית דייסה שתשביע אותו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על הוספת דייסה

ר
    24/04/2009

תודה,
    עכשיו התינוק כבר שוקל 3800 (בן 3 שבועות) אוכל 90 גרם בכל פעם אבל התחיל לדרוש אוכל כל שעתיים ואני בקושי מחזיקה אותו להפסקה עד שעתיים וחצי (עם בכי). יש לו גם גזים אבל למדתי כבר להבדיל בים בכי של גזים לבכי של רעב . איזה דייסה מותר לתת כבר בגיל זה והאם להוסיף אותה ישר לבקבוק של התמ"ל / חלב ששאבתי??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו