מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לבן חמישה חודשים ושבועתמר21/04/2009
שלום,
יש לי תינוק מתוק בן 5 חודשים, שמאז שנולד אוהב מאד לאכול, מעולם לא הוציא בקבוק ביוזמתו מפיו.. ניזון מתמ"ל בלבד.
כבר קרוב לחודשיים שאוכל 180 מ"ל, 6 ארוחות ביום (כל 3 שעות עד 20:00, עם הפסקה בלילה)..
בגיל 4 חודשים היה באחוזון 80 בגובה ו-70 במשקל, וכעת לדעתי עלה מאד במשקל אך גם התארך, הייתי מעריכה ששוקל כ-8.5 ק"ג.
לאחרונה נראה לי שממש לא מספיק לו האוכל. הוא דורש עוד כל שעתיים, הפסיק לישון לילות רצופים (דבר שעשה מאז גיל 6 שבועות, ופתאום דורש אוכל ב-4 בבוקר...). עברתי איתו לפטמה 2 לפני שבועיים כי הארוחות היו ארוכות מאד, אך נראה לי שכעת הארוחה קצרה לו מדי ולכן דורש עוד.
בנוסף ניסיתי להעלות לו את כמות האוכל ל-210-220 מ"ל לארוחה, אבל זה כבר נראה לי יותר מדי כל 3 שעות, ולצערי הוא לא הגדיל את ההפסקות (ניסיתי להאריך, ללא הצלחה), אלא רק פולט יותר בין לבין. האם כדאי במקרה כזה כבר להתחיל מוצקים? אם כן - כמה תמ"ל לתת בין לבין? אני מאד לא מעוניינת שישמין וודאי לא שיפלוט כך, אך מול צרחות אחרי הוצאת הבקבוק בטרם עת מאד קשה להתמודד.
אשמח לעצתכם, תודה,
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה מאמא
שימרית22/04/2009היי תמר,
את יכולה לנסות להוסיף לו דייסה לתמ"ל זה יותר משביע לא בכל ארוחה בחלק מהארוחות במיוחד לפני השינה,למטרנה יש דייסות נפלאות שאת מהם זו דייסת קינואה אורגנית מאוד מזינה ומשביעה
מוסיפים 2 כפות שטוחות לתמ"ל ומשתמשים בפומת צלב או פטמה רב שלבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת
אביבית22/04/2009גם אני מוסיפה בלילה את דייסת הקינואה של מטרנה והצוציק שלי מת עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)