מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תמ"ל לבת 5.5 חודשיםאמ אשל יסמין23/04/2009
שלום,
התינוקת שלי תהיה 6 חודשים שבוע הבא, לפני כשבועיים התחלתי להוסיף לה תמ"ל בעקבות זה שאני אחזור לעבודה בתחילת החודש הבא. עד עכשיו נזונה מהנקה בלבד, התחלתי להוסיף קצת מוצקים אבל לא מספיק לארוחה. היא שקלה 6.5 ק"ג בשקילה אחרונה לפני חודש וחצי. יש לי כמה שאלות:
1. מה "הנזק" בשילוב הנקה עם תמ"ל? זאת אומרת כמה היה עדיף אילו הייתי מכינה לה סטוק של חלב שאוב?
2. בתקופה הראשונה בעבודה אני מניחה שאצטרך לשאוב קצת עד שכמות החלב תקטן בשעות היום. האם אם אני אתן לה בקבוק אחד של חלב שאוב עלול לבלבל אותה? (חבל לי על החלב)
3. האם עדיף לתת דייסה באחת משלושת הארוחות כשתהייה אצל מטפלת? אם כן איזה סוג עדיף: זה שמעורבב עם חלב או זה שמעורבב עם מים?
4. התינוקת לא אוכלת יותר מ-120 CC תמ"ל בכל ארוחה (לפעמים אוכלת רק חצי מהכמות). היא אוכלת כל 3 שעות, האם צריך ללחוץ עליה לאכול יותר? או שזה מספיק? חשוב לציין שהיא מרטיבה את החיתול 5 פעמים + יציאה אחת כל יום. והיא נראית רגועה אחרי הארוחה
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא של יסמין
ד''ר חוה סולם24/04/2009שלום רב!
מגיל 6 חודשים אפשר להתחיל עם מרק ירקות, ותוך שבוע להתחיל עם כל פרי בנפרד, מקולף
וטחון. רצוי לא לערבב מיץ תפוזים עם בננה, גם תינוקות אלרגיים לא סובלים בננות.
אפשר גם להוסיף לפירות משרה של 5 תמרים בכוס מים פושרים, להמתין 3 שעות, לסנן.
לחלק 3 מנות, כאשר מוסיפים כל יום לרסק הפירות.(מעשיר בויטמינים ומינרלים)
אם את רוצה בחזרתך לעבודה להמשיך להניק, כמובן! יש מספר אפשרויות,
אין נזק בשילוב עם הנקה, רק שיש להקפיד שהפיה לא תיהיה מורחבת והתינוקך תתרגל לבקבוק
בלבד.
את מבינה את הצרכים של התינוקת וזה מה שחשוב. אי אפשר לתת לה יותר מה שהינה סופגת,
חשוב! לבדוק את המשקל, ובהתאם לכך לנסות להתאים לה את התפריט היומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)