שילוב הנקה ותוסף לתינוקת בת שבועיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב הנקה ותוסף לתינוקת בת שבועיים
    עדי
    03/05/2009

שלום רב
    יש לי תינוקת בת שבועיים נולדה בשבוע 38 עקב משקל נמוך, נולדה 2235 ק"ג. היו לי קשיים בהנקה בתחילה (ונתתי לה תוספים בבי"ח) אך עכשיו יותר טוב, אך עדיין אני מרגישה שאין לי מספיק חלב, בעיקר בשד אחד. כל הנקה אורכת כשעה, אמרו לי שזה בגלל שהיא קטנה, ואז שעתיים לאחר סיום ההנקה מגיעה זמן ארוחה נוסף (היא צריכה לאכול כל 3 שעות, גם בלילה...) וזה מאד מתיש...
    כעת היא שוקלת 2450, קצב עלייה במשקל איטי, על פי אחות טיפת חלב.
    התחלתי לתת לה מנה שלמה של תוסף בלילה, בלי הנקה כלל (80 cc) ועוד 2 ארוחות ביום של תוסף 80 cc בנוסף להנקה קצרה של 20 דקות (אני עוצרת אותה).
    אשמח לשמוע את עצתכם, גם לגבי הכמויות של התוסף ולגבי התוכנית שלי בכלל.
    בתודה מראש,
    עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    04/05/2009

היי, זמן הנקה ממוצע לא צריך לעלות על 20 דקות, כל מה שמעבר זה סתם.
    ראשית חשוב שתקפידי לשתות הרבה מים כ 2 ליטר ליום ומעלה, כמובן שרוגע תורם מאוד לנושא.
    לפי משקלה היא צריכה לאכול בין 60-90 מ"ל כל שלוש שעות.
    בכל מקרה אם את עדין יכולה להניק אני ממליצה לך להמשיך בכך אפילו אם לא יוצא הרבה, זה תורם מאוד לתינוקת, גם מבחינה התפתחותית, רגשית ותזונתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת קטנה באותו הקשר

עדי
    05/05/2009

תודה רבה כוכבית. אז בעצם אני יכולה בכל ארוחה לשלב הנקה 20 דקות (בעצם אחרי 10 דקות בשד אחד להוציא לה אותו אם היא לא מוציאה בעצמה?) ואז תוסף בין 60 ל-90, בהתאם לביקוש שלה?
    מתי כמויות התוסף אמורות להשתנות ולגדול?

תודה רבה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו