מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונת תינוק בן 1/2 שנה צריכה תשובהמיכלי06/05/2009
שלום רב,
בני בן 1/2 שנה ושבועיים, מזה כ שבועיים שלושה מסרב לאכול ת"מל.
בני שוקל 8 ק"ג, ניזון מאינפמיל 2 מגיל חודשיים היות והוא פולט את תמ"ל.
כלכלתו כיום היא:
6:15 מתעורר לא בוכה לאוכל אוכל בלחץ ושכנועים רבים 100 מ"ל.
09:30 - אצל המטפלת אותו סיפור 100 מ"ל לאחר לחץ ושכנועים (כך היא טוענת)
11:30-12:00 - פירות (בננה, תפוח, חצי אבוקדו, חלוה, תמר 1, לפעמים אגס) אוכל מנה של 100 cc גם בקושי רב.
14:30: מנת מרק הכוללת חזה עוף, בטטה, תפ"וא, אורז, קישוא, גזר, שורש - מנה של 80 cc ממש מסרב לאכול.
17:30: בקבוק 120-150 מ"ל - בבית לאחר מקלחת וזה שוב בשכנועים ואפילו בדחיפת אוכל....
20:30 במידה וער עדיין 30-50 מ"ל.
מה עושים????? התיאשתי ממש סרבן אוכל, יש לציין שלא היה כך עד לפני כשבועיים היה מסיים בקבוק של 200 מ"ל ללא כל בעיה.
האם המצב נגרם בעקבות חזרתי לעבודה לפני כחודש? בשבועיים האחרונים נמצא אצל מטפלת ולפני כן שבועיים אצל ההורים?
אני ממש מודאגת, ממש אובדת עצות....
מה ניתן להוסיף לתפריט מלבד ארוחות אלו, יש לציין שלכל תמ"ל שאני מכינה אני מוסיפה כפית דייסה: שיבולת שועל, וניל, אורז, תפוזים, רימונים... אחד מהם בעקבות המלצת רופא כדי למצק את האוכל ולמנוע פליטות... מה שגם לא עוזר...
מה ניתן להוסיף בתפריט או לשנות...
תודה מראש וסליחה על האורך....
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליתר דיוק השבוע יהיה בני בן 7 חודשי
מיכלי07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
נטלי07/05/2009דעה לא מושכלת,
גם בני הוא סרבן אוכל רציני ביותר וסבל מעצירויות קשות (כרגע הוא כמעט בן שנה ומסתדר תודה לאל), המתכון שלי היה בוקדו עם בננה ודיסת קווקר (על בסיס מים) עם שזיפים (גרבר שזיפים)- שניהם היו גם טעימים לו וגם עזרו לו.
בקשר לכמות האוכל- כל עוד עולה במשקל- לא לדאוג,הם יודעים מה וכמה הם צריכים, עד לפני כמה חוד/שים הייתי בקושי מגיעה איתו ל400-500 CC מטרנה ביממה!!!
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
ד''ר חוה סולם07/05/2009שלום רב!
מומלץ שתינוק בגיל שנה ישקול כ-10 ק"ג. לפיכך הינך יכולה לראות שתינוקך מתקרב למשקל זה,
לפיכך,לדעתי בארוחת הפירות לתת או 4\1 אבוקדו , בננה, ותפוח, או כפית שקדיה, בננה ותפוח.
ואו במקום התפוח אגס.
בארוחת המרק אני ממליצה על סוג אחד של פחמימה לבחירה בין בטטה, תפ"ודא, או אורז וכן לגוון
ביניהם מידי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)