בן 9 חודשים מסרב לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 חודשים מסרב לאכול
    מאיה
    14/05/2009

שלום רב,
    בני בן ה9 חודשים אוכל מוצקים מגיל 6 חודשים. הכל הלך מצויין עד עכשיו (היו הרבה עצירויות בדרך אבל לאחרונה זה נרגע) כבר כמעט שבוע איננו אוכל כמעט.
    בבוקר הוא מבקש שאניק אותו אבל אין לי מספיק חלב כיוון שלפני חודש לא כ"כ רצה שאניק אותו ביום (כנראה כי בימים הללו אכלתי הרבה שוקולד ואוכל חריף) ולאחר מספר ימים כשהבנתי שזה בגלל מה שאני אוכלת הפסקתי והוא חזר לבקש ציצי אבל כבר לא היה לי מספיק חלב לתת לו.
    אז עכשיו ב7:00 בבוקר הוא מבקש ציצי ואין לי מספיק והוא לא לוקח בקבוק כיוון שאיננו רגיל.
    ב10:00 בבוקר אני מכינה לו פרי והוא אוכל כפית אחת וסוגר את הפה ולא פותח יותר.
    ב15:00 אני נותנת לו מרק עם עוף או אבוקדו עם עגבניה וביצה והוא אוכל בערך 3 כפיות שותה מים וזהו לא מוכן לפתוח את הפה יותר. לאחר כשעתיים אני מניקה אותו אבל אני חושבת שעדיין אין לי מספיק חלב כי זה לא מספיק לו הוא עדיין רעב. בסביבות 19:00 אני נותנת לו חצי אבוקדו עם עגבנייה ומלפפון וקצת טחינה והוא אוכל בערך 80ml
    ואז בסביבות 20:30 הוא נרדם בזמן הנקה.
    אני לא יודעת כבר מה לעשות! ניסיתי לאכול לידו בכדי לגרות אותו. הוא מסתכל אבל לא לוקח.
    זה אף פעם לא היה ככה.
    לא שקלתי אותו אבל הוא איבד משקל כי המכנס נופל ממנו והחיתול נהיה גדול.
    אני חייבת לציין שלפני מספר ימים יצאה לו שן ראשונה ועכשיו נראה לי שהשניה בדרך.
    האם זאת הסיבה לאי תיאבון?
    האם זה קורה אצל תינוקות כאשר יוצאות השיניים?
    מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 חודשים מסרב לאכול

הוספת תגובה

• שלום מאיה

ענבר ללוז
    14/05/2009

ראשית בקיעת שיניים היא בהחלא סיבה לחסר תיאבון. שנית לא להתייאש. בגיל זה ילדים הופכים לבררנים וטעמים מו חריף , מתוק חמוץ או מלוח שעדיין לא נחשפו אליהם כנראה יידחה. חשוב להמשיך ולחשוף אותו לטעמים ולגוון את תזנתו ככל האפשר גם אם תחילה הוא מסרב. תני לו לטעוםמכל המאכלים הנאכלים בבית להוציא כמובן את אלו שחל איסור לגביהם: דבש, דגים , חלב פרה , בייצים , פיצוחים ושאר מזונות העלולים לגרום לחנק. הכי חשוב שיישתה מים מבלי תוספת של סוכר רגיל או סוכר ענבים וכמובן לא מיצים. כאשר השיניים תבקענה תראי שיחזור לסורו - מניסיון אישי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו