מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבנית מוצקיםלילך18/05/2009
בתי בת 7 ח'. מגיל 5.5 חודשים מנסים לחשוף אותה לפירות וירקות. מסרבת לשתות מבקבוק (גם עם חלב שאוב). כשרעבה מאוד שותה כמויות מאוד קטנות (גג 90 מ"ל) ולעיתים מסרבת אפילו לכמויות אלה.
גם עם פירות וירקות לא נחלנו הצלחה גדולה. פירות מוכנה לאכול רק גרבר שלב 1. פירות טחונים טרי מגעילים אותה והיא לא מוכנה. בד"כ אנחנו מערבבים לה חצי קופסא תפוח וחצי אגס (כמות של 80 מ"ל). ירקות גם אוכלת כמות דומה.
אני לא מצליחה להגדיל לה את כמויות, יש ימים שהיא מתנגדת לאכול גם את הכמויות הלאה.
אציין כי חזרתי לעבודה לפני חודש. בימים הראשונים היתה אוכלת את המינימום שבמינימום כדי לא להיות רעבה ושפוט היתה מחכה לי. עכשיו המצב קצת השתפר אך הכמויות עדיין מאוד מאוד קטנות.
בחודש האחרון עלתה רק 50 גר'. שוקלת 7.750 ק"ג, נולדה 2.415 בשבוע 37.
מה ההמלצות לחשיפה למזון חדש ? יש ימים שהיא פשוט צורחת וסוגרת את הפה וזה פשוט סיוט...
אני לא רוצה להאכיל אותה בכוח, אבל היא ממש לא מראה פתיחות למזון חדש. מבחינתה העדיפות היא לינוק כל היום.
האם יש מזונות נוספים שאפשר לשלב עם הפירות הירקות והיניקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי
לילך20/05/2009מ
ק
פ
י
צ
ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללילך
כוכבית דוידיאן26/05/2009היי, נתחיל מזה שהיא לא מוכנה לאכול מבקבוק. אני ממליצה לך לנסות ולהגיש לה את הבקבוק עם הפטמה הפשוטה של פעם, זאת מהגומי, מנסיוני עם תינוקות יונקים זאת הפטמה שהם מתחברים אליה הכי הרבה, אף יותר מהפטמות שדומות לפטמת האם.
לגבי הירקות והפירות, אני ממליצה לך לקחת צעד אחד אחורה, להתחיל מההתחלה להכיר לה לאט לאט מרקם וטעם של כל ירק, אחר כך מרקם וטעם של כל פרי, ובין לבין כמובן להמשיך עם ההנקה או תמ"ל.
אם היא לא אוהבת מרקם מסויים נסי מרקם אחר ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)