שאלות בנוגע לתזונת תינוק בן 7 חודשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לתזונת תינוק בן 7 חודשי
    מיכלי
    20/05/2009

שלום לכן,
    יש לי כמה שאלות בני בן 7 חודשים שוקל 9 ק"ג.
    תינוק מהמם, יש לציין!
    ניזיון מאנפמיל שלב 2 כ4 חודשים בעקבות פליטות רבות.
    בהמלצת הרופא מגיל זה בכל בקבוק אני שמה לו גם דייסה כפית וחצי עד 2 כפיות.
    תזונה:
    7:00 אנפמיל + דייסה 150 מ"ל (אני מכינה בקבוק של 240 מ"ל)
    10:00 אנפמיל +דייסה 160 מ"ל (אני מכינה בקבוק של 240 מ"ל).
    12:30 מנת פירות הכוללת (1/2 אגס, 1/2 תפוח, בננה, חלוה, תמר 1, 1/2 אבוקדו) - אוכל כ 150 מ"ל.
    15:00 - מרק ירקות (בטטה, חזה עוף, אורז / ספגטי, שורש, קישוא, גזר, בצל) אוכל כ 60 מ"ל ממש בלחץ - מסרב לאכול ולפתוח את הפה ומוציא הכל.
    17:30 - אנפמיל + דייסה 140 מ"ל (אני מכינה בקבוק של 240 מ"ל).
    וכשאני מנסה להכים בקבוק ב 19:30 - מסרב בכלל לטעום ונרדם.

יש לי כמה שאלות:
    1. מה ניתן להוסיף לתפריט ולגוון, והאם התזונה מספיקה ואין ללחוץ על הילד מבחינת בקבוקים?, האם ניתן להוסיף פאסטה מאמי? שניסיתי לתת לו ביסקוייט מטרנה הוא כמעט נחנק למרות שהמיס את זה בפה.
    2. לגבי המרק איך ניתן לשפר את הטעם? והאם אני צריכה לשנות כבר את המרקם שלא יהיה ממש דליל (כיום המרקם שמוגש לו הוא כמו המרקם של הגרבר) מה ניתן להוסיף או לגרוע, בזמנו הייתי מוסיפה למרק אפונה ועדשים שהיה בכלל מסרב לאכול.
    3. שאלה לגבי ויטמין d וברזל - האם ניתן לתת את 2 הויטמינים יחד? ובנוסף ישנה שמועה שאסור לתת את הברזל סמוך לארוחת חלב כי זה לא נספג בגוף האם זה נכון.
    4. לגבי שתיית מים, איזה כמות מומלצת לשתייה בגיל הזה ובמיוחד בימים החמים.
    יש לציין שאני נותנת כמה לגימות קטנות של מים לאחר דקה בני פולט את כל האוכל בין אם זה תמ"ל, פירות או ירקות (אפילו ששתיית המים ניתנת לאחר שעה לפחות מקבלת האוכל).

תודה ויום מקסים
    3.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לליר

כוכבית דוידיאן
    26/05/2009

הי, התפריט נראה מצויין, אם כי מעט כבד מבחינת כמיות התמ"ל, לגבי הפירות אני ממליצה לך לוותר על החלווה שיש בה המון סוכר ושומן מוצק ולהעדיף במקום טחינה גולמית.
    לגבי שינוי מרקם המרק, דווקא בשלב זה אני לא ממליצה מכיוון ויש לו רפלוקס חשוב שהמזו יהיה מוצק, את יכולה להוסיף למרק שיבולת שועל, שקדיה או פסטה מאמי.
    לגבי מיים הכמות המומלצת בסך הכל ליום הוא כ 500 מ"ל. מכיוון והוא סובל מריפלוקס אז "בעדינות" בין הארוחות.
    לגבי הברזל, שוב, מכיוון והוא סובל מרפלוקס אני ממליצה לך על ברזל של ארומה ליף, שהוא בלחיצה ונספג יש ר לפה דרך כלי הדם הקטנים מתחת ללשון וכך לא מושפע מהפליטות.
    בכל מקרה, המלצה, לא צריך להילחץ, לא הכל ביום אחד, לאט לאט תני לו להתרגל לטעמים ולמרקמים חדשים. דווקא שלוחצים לעיתים יוצא הפוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו