מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בעלת משקל עודף?מיה28/05/2009
הוספתי בכוונה את סימן השאלה כי אני מאוד מבולבלת, מצד אחד מעירים לי כל הזמן שהתינוקת שלי גדולה לגילה ומצד שני אומרים לי אין דבר כזה תינוק בעל משקל עודף אז מה עושים?
בתי נולדה במשקל של 3612 גובה 51 ס"מ, לזוג הורים בעל גובה ממוצע אני 165 ובעלי 172 אני שוקלת 60 קילו ובעלי 72 קילו, היום התינוקת שלי קרבה לגיל ארבעה חודישם היא שוקלת 8150 וגובהה הוא 64 ס"מ, הרופאה בטיפת חלב הסבירה לי שהיא נמצאת באחוזון הגבוה, בתי נזונה רק מתמ"ל לצערי הנקה לא הצליחה. היא מואד כבדה.
הרופאה יעצה לי לתת לה יותר מים ופחות אבקה, אני נותנת לה כאמור במשך ארבעת הימים האחרונים 150 CC וארבע כפות של חלב נוטרילון שזה הו]ך ל 160 CC(חשוב לציין שאני גרה בהולנד ובתי ניזונה מהחלב שקיים פה שהמדדים שונים בהולנד ובישראל, כלומר על 150 CC אני אמורה לתת לה חמש כפות מדידה של נוטרילון, אני כאמור מורידה לה כף מדידה אחת, מלבד הלילה בו אני נותנת לה את הכמות הנכונה, חמש כפות מדידה על 150CC) בתי אוכלת ארבע ארוחות ביום היא בדר"כ ישנה מתשע בערב עד שמונה בבוקר (האם זה קורה בגלל שהיא גדולה כל כך?) בשמונה בבוקר היא אוכלת ארוחה של 160CC שאינה מספיקה לה ואז אני מוסיפה לה עוד 90 CC 2 כפות אבקה במקום שלוש) באחת בצהריים היא שוב רעבה והיא מקבלת אותו הדבר בחמש בערב לפעמים רק 160 CCולפעמים מעט יותר היא לא מסיימת את הבקוק של 90 CC ואחרי האמבטיה מנה של 160 CC מלאה כלומר חמש כפות.
היא לאחרונה בוכה הרבה ואני משתדלת לא להתפתות ולתת לה לאכול אלא להרעיף עליה הרבה אהבה לשיר לה שירים ולשחק איתה כדי להסיח את דעתה לרוב אני מצליחה היא מתעייפת ממני ונרדמת עד לארוחה הבאה, האם זה בסדר איך שאני נוהגת?
האם היא אכן בעלת עודף משקל?
האם היא תתרגל לכמות קטנה של אוכל?
האם זה אומר שהיא תשמור על משקל הגוף של שמונה הקילו עד לבדיקה הבאה או
שיש סיכוי שהיא תרד במשקל?
האם אני גורמת לה לנזק?
מיה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
כוכבית דוידיאן31/05/2009הי, אני בהחלט מבינה לדאגתך .
אז נכון שהרבה תינוקות שהיו עם עודף משקל, השילו את הכל כאשר התחילו לזוז יותר- לזחול, ללכת...
אולם, זה לא מקום לשקוע במה שיהיה בעתיד וכמובן עדיף להתמקד בהווה.
ביתך באמת נמצאת במצב של משקל גבוהה - מאוד.
הפיתרון הוא לא הרעבה אלא, שינוי סדר היום והתאמה כזאת שהיא תקבל את המרכיבים התזונתיים וכמובן שלא תישאר רעבה.
אני ממליצה לך ראשית לקרב בין הארוחות, את כותבת שארוחה ראשונה בשמונה ואחר כך רק באחת בצהרים, זה ממש לא מתאים לתינוקת בגילה גם אם רוצים להילחם בהשמנה.
שנית, אני ממליצה לך גם לבדוק את התמ"ל שהיא מקבלת אולי הוא עשיר יותר בקלוריות או בשומן? כדאי לבדוק.
ארוחה של 180גרם כל 4 שעות, זהו לדעתי היחס המתאים לגילה , אולי ביום הראשון השינוי לא יהיה קל אבל בהמשך כאשר היא תתרגל, היא תהיה גם שבע וגם לא תבכה מרעב.
שוב, אני מפנה אותך לעשות מחקר שוק לגבי התמ"ל, כי אינני יודעת מהם סוגי התמ"ל אצלכם.
אשמח לענות על כל שאלה
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)