תפריט לבן חצי שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפריט לבן חצי שנה
    אמא חדשה
    31/05/2009

בני בן חצי שנה, שוקל 8.700 גובה 70 ס"מ. (נולד במשקל 4.070 גובה 53) רציתי לדעת האם התפריט הבא נכון בשבילו, האם צריך להוסיף משהו או דווקא להוריד:
    8- בין 150-180 מ"ל אופטימיל
    11 וחצי- פירות( מנה של תפוח ובננה)
    2 וחצי שלוש- מנת ירקות (150-170 מ"ל)
    7 וחצי - 180 מ"ל אופטימיל
    2 בלילה - 150 מ"ל אופטימיל
    האם זה בסדר? כיצד ניתן לגמול מאכילת הלילה או שזה מוקדם?
    אשמח לתשובות, קצת מבולבלת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן חצי שנה

הוספת תגובה

• לאמא חדשה

ד''ר חוה סולם
    02/06/2009

שלום רב ובהצלחה!
    לפי הנתונים שאת נותנת תינוקך מתפתח יפה. האכילה המאוחרת בלילה קשורה כנראה לשעת
    התעוררותו בבוקר, יתכן להקדים את ארוחת הלילה בשעה ואחר כך בשעתיים, ואז יתכן שהוא יקדים להתעורר בבוקר, מה שאומר שהשעון הביולוגי שלו יתאזן לשעת קימה ישראלית בין 7-6.
    מסקנה מה שנחוץ זה לנסות בהדרגה להקדים את ארוחת הבוקר ולהקדים את ארוחת הלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה, שאלה נוספת לי..

אמא חדשה
    03/06/2009

קודם כל רציתי לומר תודה רבה, הפורום הזה נהדר, למדתי ויישמתי ממנו המון דברים.
    כאמור, בני בן חצי שנה, התחלתי לתת לו מוצקים בגיל 5 חודשים. מנה של פירות ומנה של מרק ירקות, בהתחלה הכול היה טוב ויפה אך בשבוע האחרון ישנו שינוי, בני לא מוכן לאכול את הירקות. הוא אוכל 5-6 כפיות ואז מתחיל לבכות ולצעוק. כשאני שמה לו בפה הוא משאיר את זה על הלשון (לא בולע) וצועק ורק שאני שמה לו מוצץ הוא בולע את זה. אני יודעת שזה לא פיתרון, אבל מה אפשר לעשות בינתיים?אני לא רוצה שהוא יאכל תחליף כל היום.... (יש לציין שאת הפירות הוא אמנם אוכל אבל לא בהתלהבות רבה)אשמח לתשובה, תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא חדשה

ד''ר חוה סולם
    04/06/2009

שלום רב!
    יתכן שתינוקך התחיל\ או ממשיך להוציא שיניים, א. תנסי לתת לו את הירקולת בכפית.
    ב. תה קמומיל מספר פעמים ביום, אם לא עוזר לפנות לרופא הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו